Blatter: Australija neće biti domaćin SP 2018. godine

PREDSJEDNIK Fife Sepp Blatter najavio je kako će se u svjetskoj nogometnoj organizaciji ubrzo dogoditi nove promjene, a vezane su uz objavu domaćinstva Svjetskih prvenstava.

Naime, Blatter je najavio kako bi u ekonomskom smislu bilo bolje da se istovremeno donese odluka o domaćinima Svjetskih prvenstava 2018. i 2022. godine.

"Svjetsko nogometno prvenstvo je najveći sportski događaj. Imamo jasne pokazatelje kako je televizijski SP u Njemačkoj bilo gledanije od Olimpijskih igara u Ateni dvije godine ranije. Zbog toga bi bilo dobro, za buduće organizatore, da se što prije znaju domaćini", rekao je Blatter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da je SP 2010. godine u Južnoafričkoj republici, a četiri godine kasnije je u Brazilu, bilo bi loše da i 2018. godinu dodijelimo zemlji na južnoj polutci. Dakle, Australija bi otpala za 2018. godine, ali ulazi u konkurenciju za prvenstvo četiri godine poslije", rekao je Blatter.

Dosadašnji kandidati za organizaciju Svjetskog prvenstva 2018. godine su Engleska, Španjolska, Rusija, Nizozemska, Katar, Kina, Japan, SAD i Australija. 

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara