Bode Miller želi revolucionarizirati skijanje

NAJSVESTRANIJI skijaš današnjice, osebujni Amerikanac Bode Miller zaprijetio je u svojoj dnevnoj kolumni za Denver Post da će nakon Olimpijskih igara 2006. godine u Torinu napustiti reprezentaciju SAD-a i osnovati vlastitu ekipu.

Miller je naglasio kako je nezadovoljan načinom plaćanja skijaša, te da čak razmišlja i o pokretanju natjecanja koje bi bilo konkurentno Svjetskom kupu.

"Mnogo me ljudi pita je li stvarno moguće da završim karijeru nakon Igara u Torinu. To je jedna od mogućnosti, druga je da nakon Torina uzmem godinu dana odmora, a treća da napustim reprezentaciju i osnujem svoju vlastitu ekipu.

Već sam razgovarao s reprezentativnim kolegom Erikom Schlopyjem o pokretanju skijaškog Pro Toura ili o osnivanju ekipe koja bi se samostalno natjecala u utrkama Svjetskog kupa. Svaki član naše ekipe imao bi zagarantiranu plaću, pa bi i skijaši koji nisu toliko dobri kao primjerice ja bili redovito plaćeni.

Smatram kako se skijaške ekipe ne odnose prema ovome sportu na način na koji bi trebale. Postoji mnogo natjecatelja koji od svojih nastupa ne mogu zaraditi za pristojan život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su sada stvari postavljene, mi skijaši bismo se trebali ponašati prema unaprijed određenom programu i samo trenirati i natjecati se. U tome ne vidim ništa zabavno.

S druge strane, kada bih osnovao vlastitu ekipu, svi njeni članovi bi imali priliku za malo odmora i zabave tijekom sezone", piše Miller.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara