Bogdanović: Da ne vjerujem u plasman na OI, ne bih bio u reprezentaciji

Bogdanović: Da ne vjerujem u plasman na OI, ne bih bio u reprezentaciji

Foto: Hina

HRVATSKA košarkaška reprezentacija, koja će od 4. do 9. srpnja u Torinu pokušati izboriti mjesto na Olimpijskim igrama, u srijedu je iz Zagreba otišla u Sv. Martin na završni dio priprema, a uoči nastupa na kvalifikacijskom turniru jedan od najboljih hrvatskih košarkaša Bojan Bogdanović kaže da je optimist.

"Naravno da sam optimist, jer da nisam, ne bih bio tu. Opet, treba biti realan i reći da su Talijani prvi favoriti za odlazak na Igre", izjavio je Bogdanović tijekom okupljanja ispred jednog  zagrebačkog šoping centra, gdje su hrvatski košarkaši bili 'na meti' desetine mladih obožavatelja koji su se tamo okupili.

Šarić i Simon donijeli kreativnost

Bogdanović svoj optimizam temelji na atmosferi u reprezentaciji i igri koju su prikazali dolaskom Krunoslava Simona i Darija Šarića, koji su se posljednji priključili momčadi pod vodstvo izbornika Aleksandra Petrovića.

"S dolaskom Simona i Šarića dobili smo na kreativnosti. Moglo se vidjeti kakva je to razlika, kad su oni došli, u odnosu na prvu utakmicu s Kanadom. Igra nam se drastično poboljšala i nadam se da smo pokazali neke smjernice kako bi trebali igrati u Torinu. Optimist sam jer stvarno imamo pozitivnu atmosferu u ekipi, Aco na nas prenosi pozitivno ozračje. Vjerujem da ćemo se znati dobro pripremiti za utakmice i, da tako kažem, znati 'prevariti' suparnike", istaknuo je igrač Brooklyn Netsa.

"Protivnicima će biti teško napadati Hrvatsku"

'Prevara' bi se mogla sastojati u petorci bez klasičnog centra, u kojoj će Šarić biti taj koji će se hrvati sa suparničkim peticama, a Bojan igrati na poziciji visokog krila.

"Dosta teško nas je napadati, jer Šarić praktično može držati sve centre, a ja sve "četvorke", tako da u tom preuzimanju druge ekipe nemaju puno prostora. No, i Grčka tako igra. Mislim da će sve tri ekipe, Talijani, Grci i mi, koje će se boriti za Rio, igrati na sličan način", zaključio je Bogdanović.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara