Bora Milutinović u Hondurasu

SRPSKI nogometni trener Bora Milutinović u sljedećih nekoliko dana trebao bi postati novi izbornik reprezentacije Hondurasa.

"Milutinović je prihvatio našu financijsku ponudu, te nam je preostalo tek i formalno potpisati ugovor", izjavio je predsjednik Honduraškog nogometnog saveza (FENAFUTH) Rafael Callejas.

Milutinović bi tako trebao postati treći izbornik Hondurasa ove godine nakon što su Jose de la Paz Herrera i Edwin Pavon dobili otkaze zbog loših rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Honduras je bio korak do odlaska na SP u Japan i Južnu Koreju, što bi bilo tek drugi put u povijesti te srednjoameričke države da je izborila SP, ali je izgubio oba posljednja dva kvalifikacijska dvoboja, te tako ostao na jednom sudjelovanju na SP, onom iz 1982. u Španjolskoj.

Kao najveći uspjeh honduraškog nogometa ipak se spominje sudjelovanje na Copa America 2001. godine i osvojeno treće mjesto. Na putu do toga uspjeha Honduras je uspio svladati čak i veliki Brazil sa 2-0.

Od Milutinovića se očekuje da odvede Honduras na SP koje će se 2006. godine održati u Njemačkoj. Srpski je trener vodio čak pet različitih reprezentacija na SP - Meksiko 1986., Kostariku 1990., SAD 1994., Nigeriju 1998. i Kinu 2002.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara