Branič Manchester Cityja pod policijskom istragom zbog brutalnog starta

BEN THATCHER, lijevi bočni igrač Manchester Cityja pod policijskom je istragom nakon što je na jučerašnjoj utakmici njegovog kluba i Portsmoutha u punom trku laktom "uletio" u glavu suparničkog igrača Pedra Mendesa pored aut crte. Thatcher se zaletio prema Mendesu i odbacio ga na reklamne panoe tako snažno da je Mendes pao u nesvjest, a liječnici su mu već na igralištu morali davati kisik.

Bek Cityja je za ovaj pogibeljni start na terenu City of Manchester Stadiona nagrađen tek žutim kartonom, a poslije utakmice su Engleski nogometni savez i mančesterska policija pokrenuli istargu o događaju. Glasnogovornik FA-a je izjavio da će na osnovu rezultata istrage odlučiti hoće li pokrenuti postupak protiv igrača, dok je policija potvrdila da je primila dojave koje je dužna istražiti.

Na terenu se Thatcher uspio spasiti teže kazne kada se otkrilo koliko je doista izmesario Portugalca u dresu Pompeya jer sucima naravno nije dozvoljeno naknadno "unaprijediti" žuti karton u crveni. Iz nogometnog Saveza su poručili da će provjeriti radi li se možda u ovom slučaju o izuzetku.

Čak je i glasnogovornik FIFA-e izjavio za BBC da je "jedno od temeljnih pravila nogometa da je sučeva odluka konačna i da se kasnije ne može mijenjati"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je u izjavi navela kako će pozvati na razgovore predstavnike obaju klubova, kao i krvnika i žrtvu, odnosno Thatchera i Mendesa. Harry Redknapp, trener Portsmoutrha, užasnut je startom i apelirao je na FA da retrogadno kazni Thatchera: "Savez mora nešto poduzeti, jer svi smo vidjeli kako je taj start izgledao. Što je potrebno napraviti da netko dobije crveni karton? Možda ubiti nekoga!"

Mendes je, nakon večeri provedene u bolnici otputovao natrag u Portsmouth, a klub je obznanio da će ranjeni Pedro do kraja tjedna biti pod "medicinskim i neurološkim nadzorom"

Redknapp je izjavio za Thatchera da kada je "izvan terena, teško možete naći finijeg dečka. Nažalost, na terenu je u stanju izvesti užasan start kao što je ovaj"

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara