Brazilac Minotauro na Staru godinu očekuje Cro Copa

BRAZILSKI ultimate fight borac Antonio Rodrigo "Minotauro" Nogueira nakon što se oporavio od operacije ruke rekao je da na Prideovom Shockwave natjecanju, koje će se održati 31. prosinca u Japanu, očekuje meč protiv Mirka Filipovića.

"Minotauro" nije oklijevao s izjavom koga bi želio što prije vidjeti u ringu, pa je otkrio da želi borbu s aktualnim prvakom Pridea Rusom Fedorom Emalianenkom. Brazilac tvrdi da se potpuno oporavio od operacije i da je spreman boriti se protiv Fedora "u bilo koje doba", piše Sherdog.

Očito da mu se žuri što prije pokušati osvojiti naslov Pride prvaka, no prva prepreka na tom putu mogao bi mu za mjesec i pol dana biti naš Mirko "Cro Cop" Filipović.

Mirko Filipović i Antonio Rodrigo Nogueira do sada su se sreli svega jedan put, prije nešto više od dvije godine. Bolji je tada bio Brazilac koji je na Prideovom Final Conflictu 2003. Mirka sredio borbom na parteru.

29-godišnji Brazilac je posljednju borbu ove godine imao 26. lipnja kada je pobijedio Poljaka Pawela Nastulu, a pretposljednju na Staru godinu 2004. kada je poražen od aktualnog prvaka Emalianenka.

Zbog toga je donekle upitna njegova kvaliteta borbe, no sigurno je da je imao dosta vremena za pripremu i proučavanje protivnika što mu daje određenu prednost ispred ostalih boraca.

Mirko je istoga dana (26.6) lako dobio dvoboj protiv Ibragima Magomedova, no otada se naš borac u ringu zatekao još dva puta, 28.8. s Federom (poraz) i 23.10. s Amerikancem Barnettom (pobjeda).

Treba spomenuti kako je Mirko na svom posljednjem meču protiv Amerikanca primjenio taktiku borbe na parteru, koja mu inače "ne leži", pa će biti zanimljivo vidjeti kako će izaći na kraj s Brazilcem, kojem je borba na parteru glavna specijalnost.

Organizator Pridea još nije odlučio tko će biti suparnici predstojećeg Shockwavea, a 31-godišnji "Cro Cop" će u se ringu vjerojatno naći s "Minotaurom" ili Markom Huntom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara