Brazilu SP 2014. godine

NA SASTANKU Izvršnog odbora Južnoameričke nogometne federacije (CONMEBOL) jednoglasno je podržana kandidatura Brazila za organizaciju Svjetskog prvenstva 2014. godine.

U konkurenciji za organizaciju World Cupa bile su zemlje Anda (Peru, Bolivija, Venezuela, Ekvador i Kolumbija), međutim kako se one nisu uspjele međusobno dogovoriti sve su podržale brazilsku kandidaturu.

"Sretan sam i zadovoljan podrškom koju su nam pružile članice CONMEBOLA. Pred nama je težak zadatak," kazao je predsjednik Brazilskog nogometnog saveza, Ricardo Teixeira.

Južnoamerikanci su odluku o domaćinu donijeli nekoliko dana nakon što je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) potvrdila kako će se svjetsko prvenstvo svake četiri godine seliti s kontinenta na kontinent. Iduće će se održati 2006. godine u Europi (Njemačka), zatim 2010. u Africi, a četiri godine kasnije u Južnoj Americi.

Posljednje Svjetsko prvenstvo u Južnoj Americi održano je 1978. godine u Argentini, dok je u Brazilu posljednji put održano 1950. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara