Briatore: Za McLaren je koban Hamiltonov ego

Briatore: Za McLaren je koban Hamiltonov ego

TRI DANA dana prije početka nove sezone Formule 1 na stazi u Melbourneu, šef Renaultove momčadi Flavio Briatore locirao je razloge posrtaja Lewisa Hamiltona u završnici lanjske sezone.

"Hamilton je lani imao vrlo lijepu priliku učiti. Kad si novak u Formuli 1, to je sve što ti treba: prilika za učenje. Također, imao je priliku voziti uz vrlo posebnog vozača kao što je Fernando Alonso." -izjavio je Briatore, danas ponovno Alonsov šef u Renaultu, za engleski Guardian.

"Hamilton je vrlo mlad dečko, očito s jako puno talenta, no prošle je sezone propustio svoju priliku. Početnik se treba najprije naučiti raditi za momčad. A momčad se sastoji od tisuću ljudi koji rade na dva bolida. Zato je potrebno poštovati sve te ljude, do zadnjega, umjesto samo misliti na vlastiti ego.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je nešto što mladi piloti moraju učiti. Nisu oni jedini. Poslušajte malo bolje kako ti dečki danas između sebe razgovaraju. Svi će reći - moj auto. A to zapravo nije njihov auto, nego plod rada svakog čovjeka u timu." - zaključio je Talijan.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara