Britanski mediji o utakmici: Hrvatska je samo na početku podsjećala na Wembley

VISOK ritam utakmice, nedostatak ubojitosti Hrvatske, Bilićev pad u blato i slaba ispunjenost tribina, teme su o kojima pišu engleski i škotski dnevnici nakon susreta na Hampdenu.

Natjecateljska a ne prijateljska utakmica

The Guardian piše da je ova utakmica više bila natjecateljska nego prijateljska. Ističu puno žutih kartona, čak njih sedam. Navodi da je Hrvatska bila u istom sastavu kao i na Wembleyu  ali bez ozlijeđenog Eduarda, te da u jučerašnjoj utakmici nije pokazala igru kojom je razbila Engleze.

Škoti su, iako deficitarni u tehnici i kretanju, odlično stajali na terenu, piše autor članka.
Spominje se i Luka Modrić, kao talentirani veznjak koji bi ovoga ljeta, mogao konačno napustiti Dinamo Zagreb i preseliti u neki veliki europski klub. Članak o utakmici završavaju razmišljanjem našeg izbornika da se Škotska ne treba ničega bojati u predstojećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

The Sun piše kako se na početku utakmice činilo (nakon Kranjčarovog pogotka) da će Škotska završiti poput Engleske no da se to ipak nije dogodilo nakon što je Miller izjednačio na 1:1.
Kažu da je ovo dobar start za novoga izbornika Georgea Burleya kojemu je ovo prva utakmica od kada je preuzeo kormilo od Alexa McLeisha.

"Nemoćni Kovač"

Daily Telegraph govoreći o hrvatskom pogotku na početku utakmice, kaže da je velika sličnost između ovoga gola i onoga kojim je Hrvatska povela protiv Engleske na Wembleyu. Craig Gordon bio je nemoćan kada je Kranjčar majstorskim udarcem doveo Hrvate u vodstvo. Kod izjednačujućeg pogotka Telegraph piše da je Robert Kovač ostao nemoćan dok je Kenny Miller lako prošao i izjednačio.

Spominje se i pogibeljni start Hartleya na Dariju Srni. Hartley je imao sreće što mu sudac nije dosudio crveni karton, kaže autor članka.

The Scottish Herald govori o slaboj posjećenosti utakmice, tek nešto više od 28 tisuća gledatelja te o dobroj utakmici napadača Kevina Millera.

Nevjerojatno malo gledatelja

Daily Record piše da je utakmica protekla u dobrom ritmu iako ulog nije bio velik. Bilo je lijepo vidjeti Škotsku kako je odigrala neriješeno s vrlo dobrom reprezentacijom koja će biti među favoritima na kladionicama na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj, kaže autor članka.
Prisjetili su se i pada našeg izbornika u blato pored terena, koji je od silne kiše bio natopljen i težak za igru. Autor kaže da mu sigurno neće smetati što je odijelo uništeno, jer ipak, Hrvatska se kvalificirala za Euro.

Sunday Mail se u svom ironičnom članku najviše pozabavio polupraznim stadionom. Novoga izbornika došlo je vidjeti tek 20 tisuća ljudi, što je pomalo nevjerojatno, s obzirom da je protivnik Škotske bila top-klasa, Hrvatska, kaže autor članka.

M.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara