Brkljačić osigurala Svjetsko atletsko finale

IVANA BRKLJAČIĆ osvojila je drugo mjesto na EAA mitingu u Varšavi (72,48), s metar kraćim hicem od pobjednice i bivše olimpijske prvakinje iz Sydneya 2000, domaće bacačice Kamile Skolimowske (73,50).

Uz Skolimowsku i Brkljačić,  mjesto na pobjedničkom postolju zauzela je i trećeplasirana Francuskinji Stephanie Falzon (71,91).

Hrvatska rekorderka u kladivu nije bila prezadovoljna prikazanim u poljskoj metropoli, no, naglasila je i pozitivne strane ovakvog nastupa.

"Svi moji daleki hici izašli bi izvan sektora ili bih pogodila mrežu, a niti taj od 72,48 metara nije bio tehnički dobar. U svakom slučaju, više nikada neću najavljivati pobjedu, jer kada mislim da sam najbolja, onda ovakvo završim. Nema veze, treba izvući pouke iz ovakvog natjecanja, budući da se ne sjećam nestabilnijih hitaca na nekom mitingu u posljednje dvije godine. Dobra je vijest da sam s ovim drugim mjestom osigurala nastup na Svjetskom atletskom finalu u Stuttgartu, te se sada mogu na miru pripremati za Olimpijske igre u Pekingu. Uvjerena sam da će već sljedećeg vikenda na Atletskom kupu Bruno Zauli u Istanbulu biti bolje" - zaključila je Ivana Brkljačić.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara