Brkljačić pobijedila s trećim najboljim rezultatom na svijetu

IVANA BRKLJAČIĆ je zabilježila sjajnu pobjedu na jakom EAA mitingu u Lilleu, bacivši kladivo čak 74,89 metara, što joj je daleko najbolji rezultat sezone.

Time je hrvatska rekorderka ujedno postala treća kladivašica svijeta, jer su trenutno ispred nje samo Bjeloruskinja Aksana Miankova (76,19) i Kubanka Yipsi Moreno (76,16). Drugo mjesto u Lilleu je osvojila upravo Moreno (73,11), a treće Francuskinja Manuela Montebrun (71,60).

"Išla sam na sve ili ništa i ponovo sam imala velikih problema s ogradom, jer je čak tri puta kladivo završilo u mreži. Međutim, ono što je prošlo, išlo je jako daleko. Naime, uz pobjednički hitac, još jednom sam bacila preko 74 metra, točnije 74,75, i moram priznati da sam jako zadovoljna", rekla je Brkljačić i dodla:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na stadionu je vladala sjajna atmosfera, što mi je također dosta pomoglo. Drago mi je da polako sve dolazi na svoje. Malo kasnije sam počela s treninzima i dugo se tražila s tehnikom, ali ovo je dokaz da se nalazim na pravom putu",  zaključila je presretna Ivana Brkljačić.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara