Brleković: Uefina kazna je kamilica za bogati HNS

Brleković: Uefina kazna je kamilica za bogati HNS

Foto: Hina, Facebook

U TRENUTKU dok su Zoran Stevanović iz FARE-a i bivši član HNS-a Ivan Brleković gostovali na HRT-u u prilogu posvećenom neredima hrvatskih navijača u Saint Etienneu, Uefa je donijela odluku o kazni za HNS.
 
Disciplinska komisija Uefe HNS-u je poslala ''čestitku'' u iznosu od 100 tisuća Eura. Kazna se odnosi na rasističko navijanje, ustaške zastave, bakljadu zbog koje je na nekoliko minuta prekinuta utakmica te nerede na tribinama na kojima su se potukli između sebe hrvatski navijači.
 
Stevanović: Trulež je zahvatila sve pore ovog društva
 
''Država nam je podijeljena, trulež je zahvatila sve pore ovog društva, a zna se tko je za to kriv. Naravno, nasilje treba osuditi, no ono je samo posljedica, nikako nije uzrok'', događaje iz 85. minute utakmice Hrvatske i Češke komentirao je Stevanović, a Brleković je kao glavnog krivca imenovao političke elite, koje su godinama zatvarale oči i čak prešutno odobravale sve ono što je uništavalo hrvatski sport.

Brleković: Sukob između HNS i mladih ljudi bez budućnosti je eskalirao, kompromisa više nema
 
''Politika je godinama šutjela i držala se po strani. Nije htjela poduzimati bitne korake i ovo što se dogodilo u Francuskoj za mene je očekivano. Ukoliko se političke strukture ne trgnu, događaji iz Saint Etiennea naša su budućnost. Sukob između HNS-a i grupe radikalnih navijača, koji nemaju ništa osim izgubljene budućnosti, toliko je eskalirao da kompromisa više nema. Nažalost, žrtva tog sukoba je nogometna reprezentacija'', kazao je Brleković, a onda se osvrnuo na samu kaznu Uefe:

''Ovo nije kazna, to je kamilica''
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
''Nije to nikakva kazna, to je kamilica. HNS je samo plasmanom na ovaj Euro i rezultatima koje je reprezentacija ostvarila u Francuskoj zaradio 11 milijuna eura, tako da sam iznenađen blagošću Uefe. Uefa je očito prepoznala gdje leži pravi problem, a to nisu navijači. I užasno mi je drago da reprezentacija nije izbačena, jer to su sjajni momci koji po kvaliteti sigurno spadaju među četiri najbolje reprezentacije u Europi'', rekao je Brleković, a na to se nadovezao Stevanović:

Stevanović: Uefi nije cilj izbacivati i pokazivati mišiće
 
''Uefi nije u cilju nikoga izbacivati i na taj način pokazivati mišiće. Uefa i FARE godinama pokušavaju edukacijom utjecati na rješavanje ovakvih situacija. Ipak, budimo oprezni i pričekajmo utakmicu sa Španjolskom. Možda smo dobro prošli na Euru, ali ceh ćemo plaćati u kvalifikacijama za SP. Uefa nam ne zamjera samo navijačke nerede. Zamjera nam neprovođenje zakona o sportu, očajnu infrastrukturu. Čujem da je ministar Šustar rekao da nije njegova odgovornost što se Zakon ne provodi. Kakva j eto izjava? Ima li taj čovjek ikakav plan i program? Uefa sve to bilježi polako joj je dosta svega. Ako su Uefa i Fifa znali izaći na kraj s Blatterom i Platinijem, onda i mi moramo pronaći način za izliječiti vlastite karcinome'', kazao je Stevanović, pa je dodao:
 
 
''Predsjednica pozira sa fašistima, a onda za sve krivi navijače''
 
''Nevjerojatno je ono što predsjednica i neki političari nakon posljednjih nereda rade. Nekim izjavama na Facebooku šire atmosferu linča i pojačavaju represiju prema navijačima. Užasna je poruka da su za sve krivi ti mladi ljudi. S druge strane, licemjerno je od predsjednice da se sad javlja s nekim represivnim rješenjima, a nedavno je rekla da ju nogomet ne zanima, a njen se glasnogovornik nije nikad pojavio na sudu zbog optužbi za klevetu. Predsjednica pozira s fašističkim novinarima, tolerira Šimunića, koji je pri tome i nagrađen, a sad se odjednom želi uključiti u tu priču. Suludo je da navijači, koji su navodno huligani i divljaci, traže provedbu Zakona, dok ga političari i sportski djelatnici ne poštuju.''
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara