Brončana Zubčić: Sanjala sam medalju, a sad je tu!

Brončana Zubčić: Sanjala sam medalju, a sad je tu!

TREĆA hrvatska medalja iz Pekinga završila je oko vrata 19-godišnje taekwondo reprezentativke Martine Zubčić. Nakon što je u borbi za broncu svladala Sung Yu-Chi s Tajvana, uzbuđena Zagrepčanka je ispred kamera HRT-a s javnosti podijelila prve dojmove.

"Dojmovi su da je bronca u džepu. Ovo me ostavilo bez teksta. Dugo sam sanjala o tome, a sada se to i dogodilo. Presretna sam."

Iako je Yu-Chi u borbu ušla s teškom ozljedom, pobjedu je odlučivao tek "zlatni" bod u četvrtoj rundi.

"Čim je ušla u borbu znala sam da je spremna na sve, jer ući s takvom ozljedom je pravi podvig. Od početka smo obje ušle agresivno. Radila je samo lijevom nogom i protiv toga sam mogla."

"Sanjala sam odličje"

Druga hrvatska sportašica s kolajnom oko vrata u Pekingu priznaje da je očekivala lakši posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislila sam da će biti lakše, međutim odmah na početku sam shvatila da neće biti tako. Sanjala sam odličje, sad je ovdje, ali sanjat ću i dalje."

"Zadnje četiri godine otkad sam ušla u juniorsku reprezentaciju sanjala sam ovu medalju i pripremala se sa svojim trenerima. Preko početaka i prijelaza u seniorsku reprezentaciju pa sve do sada kad sam stigla do vrha."

"Bila sam blizu finala"

Zubčić se kratko osvrnula i na polufinale u kojem je samo nekoliko sekundi prije kraja borbe imala prednost i finale na dlanu.

"To me jako spustilo. Trebala sam se vratiti nakon toga. Bila sam jako, jako blizu finala, no sekunda neopreza koštala me finala."

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara