Budo Gala drugi put u Hrvatskoj

DANAS je na konferenciji za medije najavljen projekt Budo Gala, kulturno-sportski spektakl koji u Hrvatsku dolazi po drugi put. Nakon Zagreba, Budo Gala će se ove godine održati u Splitu 25. rujna 2008. godine u Športskom centru Gripe.

Na konferenciji se prisutnima obratio gospodin Branko Cikatić, glavni organizator projekta Budo Gala u suradnji s Hrvatskim savezom tajlandskog boksa. Cikatić, jedan od pionira borilačkih vještina u Hrvatskoj, kratko je najavio događaj: "Izuzetno sam ponosan i zadovoljan što je Hrvatska po drugi put domaćin velikom sportskom spektaklu kao što je Budo Gala. Ova manifestacija promovira borilačke vještine i različite discipline s kojima mnogi još nisu upoznati. Želja nam je približiti pozitivne vrijednosti kulture i tradicije drevnih borilačkih vještina hrvatskoj populaciji. Vjerujemo da je sport pravi alat za unošenje konstruktivnih sadržaja u živote mladih ljudi koji će tako lakše odolijevati opasnim izazovima poroka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Specijalni gosti ovogodišnjeg evenda su Semmy Schilt, trostruki osvajač prestižnog turnira K-1 i Thom Harinck, ponosni vlasnik titule najboljeg trenera svijeta koju opravdava činjenica da su njegovi borci četiri puta osvojili K-1. Posjetitelji će imati prilike vidjeti impresivne izvedbe borilačkih vještina kao što su Jiu-Jitsu, Wushu - Kung Fu, kineski Wushu, Tai Chi, akrobatski Taekwando, Capoeira i Aikido. Između ostalog, publici ovog jedinstvenog spektakla bit će prezentirane specijalne tehnike korištenja mačeva, razbijanja cigle - glavom, akrobatske izvedbe skokova i salta Swiss Tricks.

M.P.
Foto: Budo Gala

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara