Buffon: Ne sramim se što sam bio slab i što si nisam mogao pomoći

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

GIANLUIGI BUFFON, 31-godišnji vratar Juventusa i talijanske nogometne reprezentacije, i dalje figurira kao ponajbolji svjetski čuvar mreže.

Cijelu svoju karijeru je proveo u dva kluba. U Parmi je počeo 1995. godine, a 2001. je preselio u Juventus gdje je i dalje jedan od najboljih igrača.

Iako je ta faza njegovog života prošla i prebrodio ju je, Buffon se ne srami razdoblja od kraja 2003. godine do sredine 2004. kada je učestalo odlazio na seanse kod psihijatra, zbog, kako kaže, velikih depresija u koje je upadao.

"Živim u zemlji koja priznaje samo Supermane i takvi ljudi su jedini u modi. Ja se ne sramim priznati da sam ponekad bio stvarno slab i nisam mogao pomoći samom sebi. Zato sam odlazio psihijatru i nikada neću zanijekati takvo što", rekao je Buffon i dodao:

"Iako sam javna, ja sam normalna osoba, kao i svatko drugi. Imam loše i bolje dane, teške trenutke koje nekada prođem sam ili zajedno sa obitelji, ali ponekad to nisam bio u stanju", rekao je Buffon ne preciziravši na što je točno mislio.

Spominjalo se ranije da je Buffon imao velikih problema s ovisnošću o kocki, za koju se više ne vezuje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara