Buffon: Van Basten je prijatelj Italije

TALIJANSKI vratar Gianluigi Buffon nada se da Nizozemska u 3. kolu C skupine neće dopustiti Rumunjskoj pobjedu, koja bi sasvim sigurno eliminirala Azzurre s Eura.

Talijani su se opet, baš kao i prije četiri godine, našli u vrlo nezgodnoj situaciji uoči 3. kola po skupinama. Na EP-u u Portugalu 2004. su ovisili o utakmici između Švedske i Danske, u kojoj je samo jedan rezultat, 2:2, vodio i Šveđane i Dance dalje, a Italiju eliminirao s Eura. Naravno, završilo je 2-2.

Ovoga puta je Nizozemska sa 6 bodova sigurna za četvrtfinale, a Rumunjska bi s eventualnom pobjedom protiv Oranja također prošla dalje. No, bilo koji rezultat osim pobjede Rumunja otvara mogunost Italiji ili Francuskoj da eventualnom pobjedom u međusobnom susretu izbore plasman među 8 najboljih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih mogao podnijeti još jednu namještaljku, kao što je bila ona kada su igrali švedska i Danska. Vjerujem u sportsko poštenje Nizozemaca, kao što vjerujem da se njihov izbornik Van Basten sjeća da je on prijatelj Roberta Donadonija i Italije općenito. Nadajmo se da će sve završiti dobro. U svakom slučaju, mi ćemo se za utakmicu protiv Francuske pripremiti na najbolji mogući način", izjavio je Gianluigi Buffon.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara