Buljat: Eduardo je bio u većem šoku od mene

NEZGODAN start Eduarda da Silve i lom fibule lijeve noge Dinamovog beka Marijana Buljata udaljit će od travnjaka vjerojatno do kraja sezone. Mada ne postoji idealan tajming za ozljedu, može se reći da je ona za Buljata stigla u vrlo delikatnom trenutku. Trebalo se dokazati novom treneru, ali i nametnuti izborniku Slavenu Biliću.

No, prema prvoj prognozi doktora Tomislava Vlahovića, teško da će Buljat do kraja sezone uhvatiti formu i zablistati punim sjajem.

"Operacija donjeg dijela fibule, preciznije, vanjske kosti potkoljenice, obavljena je jučer poslijepodne. Unutra smo stavili pločicu, fiksirali, sutra vadimo dren i ako sve bude u redu, odmah će biti pušten kući. Pet tjedana Buljat ne smije stati na lijevu nogu, hodat će sa štakama, a poslije toga početi s laganim opterećenjem." - prve su informacije iz zagrebačke Traumatološke bolnice.

"Teško je reći kada će biti sposoban za puni trening, najranije za dva, dva i pol mjeseca. Ovakva ozljeda sama po sebi ne bi trebala stvarati komplikacije dugoročno gledano. Stvari su kompliciranije obzirom da je početak zimskog dijela sezone. Buljat trenutno smije samo jačati muskulaturu, ali nikako opterećivati operiranu nogu. Je li ova sezone za njega gotova? To ćemo prepustiti doktorima u klubu. Ali mislim da se nakon svega neće tako brzo vratiti u formu." - napomenuo je doktor.

Buljata su, osim mnogobrojnih predstavnika medija, obišli i trener Branko Ivanković te Dinamovi glasnogovornici Neven Cvijanović i Ado Kožul. "Što dalje?", upitali smo trenera. Objektivno, Buljatova ozljeda otvara dodatan prostor brzonogom povratniku Ettou, a dio posla preuzet će i Vedran Ćorluka.

"Buljatova je ozljeda veliki hendikep za Dinamo. On je reprezentativac, a ja sam kao njegov trener očekivao da se vrati na razinu igara koje je pokazivao kad je ušao u nacionalnu vrstu.
Vidite i sami da sam u startu Ćorluku povukao u sredinu, zbog toga da na tom dijelu terena ali i na bokovima, gdje bi ordinirali Etto i Buljat, dobijemo više moći. Ali, dogodilo se što se dogodilo, to je sport. Ostaje nam vjera da će se Buljat što prije oporavit i pomoći nam u finišu prvenstva." - kazao nam je trener, dodajući i da Buljatova ozljeda neće utjecati na promjenu statusa Dinamovih igrača na posudbi.

"Na svakoj poziciji imamo barem dva raspoloživa igrača. Nadam se da će Etto već u Međugorju početi s normalnim treninzima, a osim njega, Buljatovu poziciju pokrivat će i Ćorluka." - kratko će Ivanković.

Sam Buljat nije izgledao potišten, mada smo sigurni da proživljava teške trenutke.

"Edurado je nakon nezgode bio u većem šoku nego ja. Radili smo dribling jedan na jedan, i eto, taj jedan start bio je koban. Bio sam ispred Dudua, došao sam prije do lopte, a on mi je lijevu nogu uhvatio u škare. To je sastavni dio nogometa, moglo se dogoditi i da ja ozljedim njega. Takva je sudbina." - reći će Buljat.

"Konačno su prestali bolovi u leđima koje sam osjećao tijekom prošle sezone, dobro sam se osvježio, obzirom da na ljeto nisam imao nimalo odmora. Taman sam se spremio i krenuo u nastavak sezone pun želje. Stvarno je prava šteta što mi se to dogodilo već drugi dan priprema. Nisam ovo očekivao." - zaključio je.

Foto i tekst: D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara