Buntovnici s razlogom: Klasnić i Rakitić odbili status navijača

IZLAGANJU izbornika Slavena Bilića u Bad tatzmannsdorfu prethodili su izljevi nezadovoljstva naših bundesligaša Ivana Klasnića i Ivana Rakitića, koje je izbornik (za sada) stavio u drugi plan.
I dok nas je Rakitić već naviknuo na jasan, iskren stav prema klupi za rezerve, iz Klasnića smo nešto teže izvlačili akumulirane emocije. A skuplja se još od Portugala, gdje je Killer pod vodstvom Otta Barića bio tek statist.

"Postoji opasnost da se ta situacija ponovi. Vidjet ćemo što će odlučiti izbornik Bilić. U Portugalu sam bio navijač i ne želim da se to ponovi na ovom Euru", poručio je Klasnić.

Igrači su priznali da se izbornik još uvijek nije izjasnio o konačnom sastavu za susret s Njemačkom. No, prilično je jasno da Klasnić i Rakitić s pravom pikiraju na mjesto u udarnoj postavi.

"Trener još nije govorio o taktici za Nijemce. Svi smo spremni, znamo što trebamo raditi protiv Njemačke i to planiramo napraviti. Nijemci znaju naše kvalitete, imaju tri boda kao i mi, ali mi moramo ići na pobjedu ako želimo u drugi krug. Dok sam se borio s bolešću, nisam niti razmišljao o Euru. Za mene je boravak ovjde poput bonusa, ali nadam se da ću zaigrati protiv Njemačke i pružiti svoj maksimum. Na izborniku je da odluči"

Klasnić nije se želio upuštati u analize svojih napadačkih kolega Igora Budana i Mladena Petrića.

"Na treneru je da odluči tko će igrati. Austriju smo pobijedili, a to je ipak najvažnije. Protiv Nijemaca ćemo vidjeti."

Klasnić: Znamo njihove kvalitete, ali i mane

Na većini kladionica ekipa Njemačke slovi za najvećeg favorita za osvajanje naslova. No, Klasnić na tronu prije može zamisliti Portugal ili Nizozemsku.

"Vidjeli ste Nizozemce kako su odigrali protiv Talijana. Po meni su glavni favoriti, uz Portugal."

Klasnić izvrsno poznaje Christopea Mertesackera, jednog od nositelja uže njemačke obrane. Obzirom na dugogodišnji staž u Bundesligi, poznaje i mnoge druge njemačke uzdanice. Činjenicu da čak šestorica naših reprezentativaca za kruh zarađuje u Bundesligi, Klasnić ističe kao jednu od najvećih prednosti uoči klagenfurtskog sraza.

"Znamo njihove kvalitete, ali i mane. To je naš veliki plus. Mertesacker je dobar igrač, strašan u zraku, ali nešto lošiji u igri po zemlji. Mi ipak moramo viditi računa o našoj igri i težiti kombinatorici, kao protiv Engleske. Moramo igrati puno bolje nego protiv Austrije u drugom poluvremenu, toga smo svi svjesni. Nijemci su protiv Poljaka puno pokazali, pobijedili su 2:0 i izvrsno kombinirali. Za pobjedu nam treba čvrstoća. Zašto smo protiv Austrije pali u drugom poluvremenu? Da zavaramo Nijemce, željeli smo da pomisle kako nemamo snage za 90 minuta", našalio se Killer.

"Jamčim vam da ova momčad ima snage za 120 minuta."

Rakitić: Došao sam u Austriju igrati

Za Ivana Rakitića također nema sumnje. Hrvatska može izvući pobjedu protiv opasnih Nijemaca.

"Nijemci su čvrsti i borbeni, ali mi u svakoj situaciji moramo pokazati da pokraj Hrvatske nema prolaza. Iz minute u minutu morao dokazivati da imamo kvalitetu i da ih možemo izigrati. Osim Ballacka, Nijemci nemaju svjetsku zvijezdu. No, moramo ih poštovati. Pokušat ćemo u četvrtak biti korak brži u svakoj situaciji. Siguran sam da možemo igrati protiv tako velike ekipe. Svi smo gladni uspjeha i ako odigramo kako znamo, nemamo se čega bojati. Njemačka je favorit, no mi znamo što možemo. Odigrat ćemo dobro i pokazati da i mi pripadamo u krug favorita. što se tiče naše udarne postave, o tome odlučuje izbornik. On zna na koga može računati na toj utakmici, a mi znamo da ćemo biti spremni", otpočeo je Rakitić u revijalnom tonu.

No, već na sljedeći konkretniji upit nije želio skrivati svoje nezadovoljstvo.

"Izbornik nam još nije rekao tko će igrati protiv Njemačke. Jesam li razočaran što nisam igrao protiv Austrije? Razočaran nije prava riječ. Prije bih rekao da nisam pretjerano zadovoljan. Bio sam spreman za igru i jednostavno ne možeš biti zadovoljan kad ne igraš. Nitko iz stožera sa mnom o tome nije razgovarao, ali nema niti potrebe. Ti ljudi znaju da nisam zadovoljan, znaju da nisam takav da ću reći "Hvala vam što ste me pozvali ovdje". Svi jako dobro znaju da sam ovdje došao igrati i da ne mogu biti zadovoljan", jasan je Rakitić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara