Burno na Poljudu: Pušnik napao Burića da je Hajduk ostavio u kaosu, Brbić Slovencu poručio da traži alibi

Burno na Poljudu: Pušnik napao Burića da je Hajduk ostavio u kaosu, Brbić Slovencu poručio da traži alibi

Foto: Miro Gabela/Hajduk.hr

PRVA presica Marijana Pušnika i odmah kaos. Novi trener Hajduka danas je na Poljudu pred okupljenim novinarima održao zanimljivu tiskovnu konferenciju na kojoj je bez dlake na jeziku opleo po svima.
 
''Predsjednik mi je dao dozvolu da ovo kažem: Hajduk nema viziju i nema napisanu strategiju!'', raspalio je Pušnik, pa je nastavio u istom tonu.
 
''Kad dođete u Dravograd tamo postoji vizija i strategija. U detalj se zna tko što radi u klubu, tko kome odgovara. A govorim o slovenskoj trećoj ligi. Kad novi predsjednik dolazi bivši predsjednik mu uručuje takav dokument. Vrlo jasno i glasno. Ovo nije usmjereno protiv nikoga, ali Hajduk to nema. Ušao sam poslije Burića u kancelariju, tamo nema testova, nema imena nijednog igrača koji bi trebali doći. Nitko nije ništa ostavio na papiru. Takav sustav rada ne valja'', udario je Pušnik po Buriću.
 

Ostatak uzbudljive i živopisne presice možete pogledate u videu, a nismo trebali dugo čekati na odgovor prozvanih. Marin Brbić je za Dalmatinski portal uzvratio udarac, rekavši kako Pušnik već sad traži alibi za neuspjeh.
 
Brbić: Pušnikove izjave su nebuloze
 
''Ovo što sam pročitao su čiste nebuloze. Naša vizija, plan i program   prezentirani su na Ćakuli s navijačima i javno objavljeni, ima ukupno 500 stranica (o stanju u klubu, prvoj momčadi, infrastrukturi, omladinskoj školi, financijama, testiranjima igrača i sl.) na osnovu čega sam i dobio novi mandat u studenome prošle godine. Gospodinu Buriću i gospodinu Vučeviću, koji su po čitav dan provodili u sustavnim analizama stanja u klubu, s naglaskom na prvu momčad i gdje smo zajednički inzistirali na dokumentiranju svih procesa reći kako ništa nije napravljeno mogu samo okarakterizirati nečijom zloćom. Uostalom, kako tumačiti kontradiktornost da je isti gospodin Pušnik prije samo par dana javno hvalio bivšeg trenera, a danas govori kako u klubu ništa ne valja???'',  pita se Brbić, pa nastavlja:
 
''Očekujem NO da se sve ovo demantira''
 
''Očekujem da netko iz Nadzornoga odbora ili Uprave odmah demantira ove izjave jer su cjelokupnu dokumentaciju zajedno s već spomenutim programom od 500-tinjak stranica dobili kako na sjednici NO prošle godine, tako i prilikom moje primopredaje gospođi Marijani Bošnjak prije nešto više od mjesec dana. Dakle, to što govorio trener Pušnik nema nikakve veze s istinom, što je vrlo lako utvrditi. Ukoliko je potrebno, vrlo rado ćemo organizirati i zajedničku konferenciju za medije gdje ćemo mi javno prezentirati našu viziju i program rada, te sve ostale materijale i gdje očekujemo da isto napravi i gospodin Pušnik zajedno sa sadašnjom upravom, pa neka javnost ocijeni o čemu se ovdje radi. Ukoliko je vizija gospodina Pušnika kupovati nove igrače bez da su osigurana sredstva za njihovo dovođenje, i koje će netko u budućnosti morati plaćati, siguran sam kako to sigurno nije dobar put jer ne treba ići daleko u prošlost da bismo se u to uvjerili. Očigledno je da gospodin Pušnik već traži alibi za eventualni budući neuspjeh, što smatram potpuno nekorektnim. Preuzimanjem uloge trenera Hajduka gospodin Pušnik, ukoliko razumije veličinu našeg kluba, mora shvatiti da je uz izuzetno veliku čast preuzeo i golemu obvezu i odgovornost i ja ga ovim putem molim da se okrene radu i prestane tražiti eventualne krivce u onima koji su tu bili prije njega.''
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara