Butina: Ne sanjam Gudjohnsena!

U ČATEŽU nas je dočekalo lijepo vrijeme i još ljepše vijesti. Tomislav Butina od naših je pulena bio najraspoloženiji za priču, ali i za kalkulacije. Bilo kako bilo, u zraku se nadvojbeno osjećala pobjeda. Sve manje od tri boda bio bi luksuz, koji si s obzirom na motiviranu Švedsku, zaista ne možemo priuštiti.

Od Islanda nas dijeli poprilično velik broj kilometara, no više od toga dijeli nas razlika u kvaliteti. Kao definitivni favoriti, u sastavu koji će konačno biti objavljen tek na aerodromu uoči polaska, naši će reprezentativci istrčati na hladni islandski travnjak i u najboljem, te kako pojedini od njih tvrde, jedinom mogućem slučaju, opravdati ulogu koja se ovog puta nemetnula sama od sebe.

"Još sam uvijek pomalo slab, visoka me temperatura shrvala. No, imao sam dosta vremena da se odmorim i pripremim za utakmicu. Svaki se danom osjećam sve bolje i bolje, tako da vjerujem kako problema neće biti." - započeo je naš prvi vratar priču o "misiji Island". No, vrlo brzo se, potaknut brojnim pitanjima prisutnih znatiželjnika prebacio na "misiju Brugge."

Čini se kako je Butina podjedanko vrijedan i Cici i Ceulemansu, no prioriteti su u ovom slučaju sasvim jasni.

"Bez obzira na gust raspored u prvenstvu reprezentacija mi je uvijek bila primarna. Nakon jedne prvenstvene utakmice u glavi mi je samo ona sljedeća. No, reprezentacija je nešto sasvim drugo, pripreme traju praktički još od Sofije." - tvrdi Butina.

Iako se nada da u Reykjaviku neće imati baš previše posla, svjestan je kako će protivnik na svom terenu krenuti barem po bod.

"Rijetki su oni što nas mogu iznenaditi ili nam stvoriti problem u ovom trenutku. Ako se sjećate, osim Engleza na EP-u još nas nitko nije stisnuo u naš šesnaesterac. Kvalitetna obrana naša je najveća snaga i siguran sam da ćemo se znati oduprijeti napadima Islanda." - ustvrdio je vratar Bruggea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi me pitaju sanjam li Gudjohnsena. Ne, ne sanjam ga, iako je on njihov daleko najbolji igrač. Tretirat ćemo ga kao Berbatova u Sofiji ili Ibrahimovića u Švedskoj. U svakom slučaju sprotski repsekt postoji, ali ne i strah." - tvrdi Butina.

Nakon Gudjohnsena, na tapetu se našao Boško Balaban, napadač o kojem Butina savim sigurno ponajviše zna.

"Balaban igra puno drugačije nego što je nekad igrao u Dinamu. U hrvatskom nogometu se sve svodi na individualne poteze. Boško je s te strane puno napredovao, podjednako dobro igra fazu obrane i fazu napada. I što je najvažnije, stalno zabija. Što se tiče Bruggea, čini se kako su čelnici i više nego zadovoljni prolazom u Ligi prvaka. Ostali smo bez 6, 7 igrača, a pojačanja niotkud. Čudi me uprava kluba, posebice jer meni osobno nitko ništa ne govori. Od 12. mjeseca mogu potpisati praktički za koga god hoću, ali vrijeme je na mojoj strani. U svakom slučaju, Brugge ove sezone nije ni blizu nivou na kojem je nekad bio." - kratko je prokomentirao Butina.

No, misli sada ipak lete sjevernijem kraju. No, lete i prema ozlijeđenom Oliću, čiji je izostanak uistinu golem hendikep.

"Kad se neki igrač tako ozlijedi, to je prava tragedija. On je jedan od najomiljenijih igrača ove reprezntacije i svi ćemo igrati za njega. Pobjedom ćemo ga približiti Njemačkoj, što će ga najviše razveseliti. No, tko god da uđe na njegovo mjesto, biti će jednak, možda i bolji od njega." - zaključio je Butina.

D.R., S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara