Cabrera: Želim ostaviti traga u Dinamu

NOVO pojačanje Dinama, bolivijski reprezentativac Diego Cabrera, sletio je u zagrebačku zračnu luku Pleso te odmah po dolasku ispalio: "Došao sam da bih ostavio traga u Dinamu!"

Cabrera, po vokaciji ofenzivni vezni koji bi u Dinamo trebao igrati na mjestu koje je nekad zauzimao Niko Kranjčar, trebao bi potpisati ugovor s "Modrima" u utorak, ali njegov transfer je po svemu sudeći gotova stvar.

"O Dinamu doista ne znam puno. Do Bolivije ne prodiru informacije o hrvatskom nogometu, ali vjerujem da ću ga imati prilike detaljno upoznati." - kazao je Cabrera po dolasku u Zagreb, te dodao: "Došao sam kako bih ovdje ostavio traga. Sve ću podrediti uspjehu koji bi mi otvorio vrata još većeg kluba."

U razgovoru s novinarima o svom nogometnom znanju, Cabrera je posebno istaknuo svoj veliki radijus kretanja. Ako je to istina, onda će bolivijski reprezentativac u Dinamo doći kao "sol na ranu", jer je upravo inertnost igrača i smanjena pokretljivost igrača u modrim dresovima bila jedan od glavnih razloga rezultatskog debakla u prošloj sezoni.

U svakom slučaju, Bolivijac je odigrao niz zapaženih utakmica u Cupa Libertadores, južnoameričkoj verziji Lige prvaka, te dokazao da zna zabiti golove kad je najpotrebnije, pa se u Dinamu nadaju da će se Cabrera pokazati kao pravo pojačanje u redovima posrnulog diva.

Izvršni dopredsjednik Dinama, Zdravko Mamić, u razgovoru za Sportske novosti nije želio reći koliko će Dinamo plaćati Cabreru, ali je ustvrdio da Bolivijac nije skup igrač.

"Njegova cijena je apsolutno podnošljiva za naše okvire, jer da nije tako, ne bismo ga niti kupovali. Cabrera je, ako hoćete nekakve omjere, jeftiniji od Eduarda." - kazao je Mamić, a poznato je da "brazilski Hrvat" u Dinamu ima plaću od 100,000 eura godišnje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara