Čačić: San Marino je bio dobra odluka

Čačić: San Marino je bio dobra odluka

Foto: Hina

"OZBILJNO smo shvatili protivnika, bili smo agresivni i željni golova," rekao je Ante Čačić rekordne pobjede hrvatske nogometne reprezentacije 10:0 protiv San Marina.

Izbornik nije dopustio da itko umanji vrijednost ove pobjede zbog tako neuglednog suparnika u posljednjoj provjeri pred Euro. Koliko je ovo bio težak test za igrače najbolje govori statistika, čak 32 udarca od čega je polovica išla u okvir gola San Marina, a gosti niti jednom nisu zapucali na gol Danijela Subašića koji je susret mogao gledati i s klupe.

"Mislim da smo dobro odlučili, imat ćemo dosta jakih utakmica tamo. Imamo klasne i iskusne igrače koji su imali napornu sezonu. Nastojali smo napraviti atmosferu za sebe, igrači su zadovoljni i to je najvažnije". 

"Utakmicu smo tretirali kao trening i nismo joj se podređivali. Ovom smo utakmicom zaokružili rovinjske pripreme, kako bismo u dobrom raspoloženju krenuli put Zagreba i Francuske. U tome smo uspjeli i mislim da je ova pobjeda, bez obzira što je ostvarena protiv reprezentacije skromnog znanja i rejtinga, također važna, kao i svaki drugi trening".

Čačić je pohvalio svoje igrače zbog pristupa, ali i zbog kolektivne igre.

"Raduje me što nije bilo samoisticanja, već su svi igrali kolektivno i istaknuli su se zajedništvom," rekao je Čačić dodavši da ga veseli što su napadači imali sjajnu večer, od deset golova postigli su čak osam, po tri Mario Mandžukić i Nikola Kalinić, a po jednog Marko Pjaca i Ivan Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Važno je što nije bilo ozljeda, a posebno me veseli što su se napadači raspucali. Bili su razigrani i efikasni." Čačić je objasnio i zašto je Vedran Ćorluka u posljednji trenutak ispao iz sastava.

"Iz predostrožnosti. Osjetio je malo zatezanje aduktora i nismo željeli ništa riskirati."

O svom odabiru igrača za Euro više nije želio raspravljati: "Ovo je najbolje što Hrvatska ima na raspolaganju u ovom trenutku, objasnio sam već zašto sam se odlučio za neke igrače".

Na pitanje je li momčad koja je otvorila utakmicu protiv San Marina i ona koja će istrčati na Park Prinčeva 12. lipnja protiv Turske, Čačić je kazao: "Nije ovo bila nikakva proba za Tursku jer nas u Parizu očekuje posve drugačija utakmica. Ispred nas je još pet dana, vidjet ćemo," kazao je Čačić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara