Calderon: Ja sam doveo Ronalda u Real, a ne Perez

Calderon: Ja sam doveo Ronalda u Real, a ne Perez

Totalsport
Foto: AFP

RAMON CALDERON bivši predsjednik sportskog društva Real, koji je na to mjesto podnio ostavku u siječnju ove godine, ustvrdio je u razgovoru za španjolski Sport da je on najzaslužniji za dovođenje Cristiana Ronalda u najjači madridski nogometni klub.

Calderon (58) je 15. siječnja podnio ostavku zbog manipulacije glasovima na godišnjoj skupštini društva. Podsjećamo, tada je Calderonu bilo izglasano povjerenje i odobren budžet, a Marca je otkrila da su Calderona podržala desetorica “skupštinara” koji nisu članovi najvišega upravnog tijela kluba. Zamijenio ga je tada Vicente Boluda, nakon kojega je isti posao preuzeo Florentino Perez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrijeme svoga mandata Calderon je pokušao dovesti portugalskog reprezentativca, a premda Ronaldo u njegovo vrijeme nije došao u “kraljevski klub”, bivši predsjednik tvrdi da je realizacija najskupljeg (94 milijuna eura) transfera u povijesti nogometa njegovih ruku djelo.

"Cristiano Ronaldo je, kao što to svi znaju, angažiran u vrijeme mog mandata. Dao sam klubu 115 milijuna eura i donio sto milijuna eura profita koji su Perezu omogućili da izvede kupnju", objasnio je Calderon.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara