Calderon u predvečerje Eurobasketa: Hrvatska u Poljskoj može do zlata!

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

KAO jednog od favorita skorašnjeg Eurobasketa u Poljskoj razigravač španjolske reprezentacije i Toronto Raptorsa Jose Calderon vidi hrvatsku košarkašku reprezentaciju.

Izjavu je 28-godišnji playmaker, koji zbog rehabilitacije neće nastupiti u Poljskoj, dao za madridski sportski dnevnik Marcu:

"Uz Španjolsku, moji su favoriti Eurobasketa Hrvatska, Litva i Francuska. Radi se o vrlo dobrim momčadima vrlo izraženoga borbenog duha", rekao je Calderon, navevši upravo Repešinu momčad na prvome mjestu.

"Ne možete izustiti tri prva favorita natjecanja, a da Hrvatska nije među njima"

Ipak, tvrdi da njegovi Španjolci, koji su u četvrtak teško stradali u prijateljskom dvoboju u Litvi (94:72), ne mogu pobjeći od uloge najvećeg favorita.

"Španjolska je ipak glavni favorit. Bilo bi neozbiljno reći da nemamo momčad za zlatnu medalju. Ne moramo završiti prvi, ali definitivno imamo kvalitetu za to. Ne možete izustiti tri najveća favorita natjecanja, a da Španjolska nije među njima"

Igrač koji je prošle sezone igrao zajedno s Rokom Ukićem u Torontu dodao je da je poraz od Litavaca zapravo idealno legao u završnici priprema. Taman da se njegovi suigrači uozbilje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara