Ćale i Ćorluka najavili vrijeme mladih igrača

NAKON utakmice u Vinkovcima, gdje je oslabljena Cibalija primila četvorku, a jaki Dinamo najavio neku novu, nadamo se, bolju sezonu, iz sjene su izašli mladi igrači koji su mjesto u momčadi zaslužili još davnih dana. No, spletom okolnosti Hrvoje Ćale i Vedran Ćorluka stalno su bili negdje po strani.

Čini se kako je u Dinamu konačno došlo njihovo vrijeme. Unatoč konkurenciji koja vlada u svlačionici, bivši Interovi igrači imaju potpuno pravo očekivati svoju minutažu u novoj sezoni.

Uvidio je to tek Josip Kuže, koji je mladom Ćali dao priliku protiv Cibalije, te ga nakon utakmice maksimalno nahvalio.

No, priča Hrvoja Ćale počinje još prije tri godine, od kada je stalno u krugu kandidata za prvi sastav. Tijekom priprema uvijek je dobivao pohvale, no tada bi jednostavno nestao s lica zemlje. 

Kod Blaževića prednost su imali Krznar i Polovanec, a kod Jurčevića Mujčin. Pranjić je bio miljenik Ilije Lončarevića, a za vrijeme Zvjezdana Cvetkovića Dinamu su potonule sve lađe.

"Nije mi preostajalo nego biti strpljiv, marljivo trenirati i čekati šansu. Dobro mi je došao izlet u Zaprešić, tamo sam barem igrao. Nadam se da je i čekanju došao kraj. Pogotovo što je i Pranjićev odlazak otvorio veći prostor za mene." - govori Ćale.

Napokon je zadovoljan i siguran u sebe. Ove sezone lijeva strana obrane bit će pod njegovom paskom.

"Na svim dosadašnjim pripremama treneri su me hvalili, a kad krenu utakmice, padam u drugi plan. No, sada će se stvari odigrati malo drugačije." -hrabro je novinaru Jutanjeg lista objasnio Ćale.

"Dolazi vrijeme mladih igrača koji nešto mogu napraviti za ovaj klub. Luka Modrić najbolji je primjer za to. Fantastičnim igrama pokazuje što zna, ali ja sam uvjeren da može igrati još bolje." - zaključio je Ćale. 

A priča Vedrana Čorluke započela je prvom utakmicom i prvim golom za Dinamo. Kuže je ostao oduševljen, a Ćorluka presretan.

"Dobro smo pokrivali tu desnu stranu Mitu i ja. Trener je od mene tražio da igram prilično visoko. Po našoj se strani Vinkovčani zbilja nisu naigrali. Jasno da mi je i pogodak drag, jer tada se rezultat još uvijek lomio." - skromno je izjavio Ćorluka.

Osvrnuo se mladi igrač i na Hajduk, kojeg u srijedu čeka ispit sezone. U nogometu je sve dopušteno, čak i pohvala najvećem rivalu.

"Hajduk ima dobru momčad, nadam se da će nastaviti uspješnu seriju i našem nogometu poboljšati europski rejting." - kazao je Ćorluka novinaru Sportskih novosti.

"Vidim ga ponovo u borbi za Europu." - zaključio je mladi Dinamov napadač.

Ipak, "Plavi" i nemaju baš puno vremena za razmišljanje o Hajduku, barem dok se ne približi vrijeme njihovog međusobnog ogleda. Sve oči Dinama gledaju prema Osijeku, klubu koji je s Poljuda otišao sa šesticom u mreži.

"U Gradskom vrtu moramo potvrditi dobru igru i rezultat iz Vinkovaca. Mislim da će trener znati odabrati najbolju momčad, kao i najbolju taktiku, te da ćemo se iz Osijeka vratiti kao pobjednici." -prognizirao je Ćale.

"Mislim da smo dovoljno jaki da prebrodimo i tu prepreku." - složio se Ćorluka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara