Cantona: Manchester United ne treba Glaziera

ERIC CANTONA odlučio je progovoriti o privatizaciji njegovog najdražeg kluba Manchester Uniteda. Klub je nedavno kupio Amerikanac Malcom Glazier što je potaknulo nezadovoljstvo navijača koji smatraju da će klub izgubiti svoj identitet.

"Manchester United nije Chelsea - Abramovich" izjavio je umirovljeni francuski nogometaš, te dodao: "Ne trebaju jednog čovjeka. United je jači od bilo kojeg kluba na svijetu."

Mnogi navijači "Crvenih vragova" pobunili su se kada je milijarder Malcom Glazier, vlasnik NFL momčadi Tampa Bay Buccaneers, kupio Man Utd za 1.23 milijarde eura.

Jedan od najpopularnijih svjetskih nogometaša složio se s navijačima da je Amerikančeva želja klub pretvoriti u privatni biznis ne mareći previše za sport. Podsjetimo, Malcom je izjavio da nikada nije gledao nogometnu utakmicu, a vlasnik je najpopularnijeg nogometnog kluba na svijetu.

"Briga me za njega. Ne trebam ga. Zapravo, ne trebam nikoga" - izjavio je nogometaš koji je svoju karijeru prekinuo u najboljim godinama i uputio se u Hollywood kako bi snimao filmove.

"Nadam se da Man Udt neće izgubiti vlastiti identitet i klupsku filozofiju. Bit ću vrlo tužan bude li tako" - dodao je.

Cantona je o novom vlasniku kluba govorio na press konferenciji Manchesterove nogometne škole u Hong Kongu. Manchester će u Hong Kongu odigrati prijateljsku utakmicu s njihovom nogometnom vrstom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara