Capello: Bit ćemo spremni za Hrvatsku

ENGLESKI izbornik Fabio Capello procijenio je kako će ključna utakmica u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo biti protiv Hrvatske, a Tri lava će do tada biti u punoj natjecateljskoj formi, najavio je Talijan.

Capello je na klupi reprezentacije zamijenio Stevea McClarena prije šest mjeseci i zadovoljan je pomakom koji je od tada učinjen.

"One sekunde kad istrčimo na teren protiv Hrvatske. Ne brinem se za kvalifikacijske utakmice. Jako sam zadovoljan našim napretkom. Uvjeren sam da ćemo iz utakmice u utakmicu biti samo sve bolji. Kad započnemo novu sezonu, imat ćemo samo mjesec dana prije utakmice protiv Hrvatske, što nije puno vremena. Prva utakmica protiv Češke zato će biti vrlo važna. Nadam se da će u tom trenutku igrači biti u dobroj formi jer ću tek tada izabrati prvu jedanaestoricu", kaže Don Fabio.

Capello nije izravno odgovorio na pitanje trebaju li se Englezi još puno poboljšati, već je samo ponovio kako će prije utakmice protiv Hrvatske biti u punoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča koju trenutno najviše zaokuplja englesku javnost je dodjeljivanje kapetanske trake. Capello je najavio da će kapetana izabrati prije početka kvalifikacija, a sad je otkrio kako mu je izbor sveden na samo dva kandidata. U dosadašnjim utakmicama kapetansku vrpcu nosili su Steven Gerrard, Rio Ferdinand, John Terry, David Beckham i Gareth Barry.

"Kapetan mora biti vođa na terenu i postavljati primjer izvan njega. Kad on progovori, ostali ga igrači moraju slušati. Nisam još odlučio tko će biti kapetan, ali imam dvije ideje, odnosno razmišljam između dva igrača", kaže Capello.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara