Capello: Englezi imaju problem pshičke prirode

FABIO CAPELLO, jedan od kandidata za preuzimanje engleske nogometne reprezentacije, locirao je probleme Gordog Albiona pišući najnoviju kolumnu za španjolsku Marcu.

“Treneri širom svijeta pitaju se kako to da Engleska, obzirom na igrače koje ima na raspolaganju, može ne uspjeti kvalificirati se na Europsko prvenstvo”, napisao je bivši trener Reala, Milana, Juventusa i Rome krenuvši u obrazloženje:

"Sličan je problem i sa španjolskom reprezentacijom. Oba su sastava napravila vrlo malo unatoč činjenici da imaju najviše novca, najviše dobrih klubova i najbolje lige na svijetu".

"Gledao sam neke utakmice engleske reprezentacije. U Moskvi su se devedeset minuta branili bunkerom pred vlastitim 16-ercem iako su dugo imali prednost od 1-0. Protiv Hrvatske su pak krenuli bezglavo u napad dopustivši si poraz u situaciji kad bi ih remi odveo dalje".

"Takva razlika u pristupu na te dvije važne utakmice nije mi razumljiva. Pitao sam se kako igrači-pobjednici poput Davida Beckhama ili Michaela Owena mogu igrati toliko slabo nastupajući za reprezentaciju. Zar je teret engleskog dresa toliko težak"?

"Ne vidim drugog rješenja osim da se tu radi o slučaju mentalne blokade. Tu dolazimo do poante, koja je u izborniku. Trener momčadi u takvim situacijama mora biti puno više psiholog nego taktičar ili ekspert za fizičku pripremu".

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara