Capello impresioniran Hrvatskom: Želim da Engleska igra sa žarom kakvim igraju Hrvati

FABIO CAPELLO želi da engleska reprezentacija, na čijoj je klupi, igra sa žarom kakvim igra hrvatska izabrana vrsta.

Capello je pozorno proučavao Hrvatsku u prve dvije utakmice na Euru jer je Gordi Albion ponovo u skupini s našom reprezentacijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. Izbornik Engleske misli da su se Hrvati dosta mučili protiv Austrije ali su ga fascinirali u utakmici S Njemačkom.

"Jako sam impresioniran duhom kojeg ta momčad ima i načinom kako su hrvatski igrači reagirali u teškim trenucima. Moramo imati takav duh u našoj momčadi. Znali smo da su Hrvati tehnički vrlo kvalitetni, a sad smo vidjeli kakav karakter imaju", rekao je Capello.

"Znam da je pritisak velik"

Talijan je svjestan kakve se koliko svi Englezi od njega očekuju nakon loših rezultata Stevea McClarena. Capello misli da će njegovo veliko iskustvo koje je skupio u klubovima poput Juventusa, Rome i Real Madrida pomoći Engleskoj da se kvalificira na Svjetsko prvenstvo.

"Znam da je pritisak velik. Dosad sam samo vodio klubove, a kad vodiš reprezentaciju prati te cijela nacija, a ne samo navijači jednog kluba. Vjerujem da će moje iskustvo i iskustvo igrača biti jako važno. Moramo djelovati kao momčad i moramo imati vođe koji su to na terenu, a ne u novinama", rekao je Capello.

"Nije važno što je u engleskoj ligi samo trećina domaćih igrača"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski strateg misli da nije problem što u Premiershipu igra samo 35 posto domaćih igrača, Capello samo želi da su među tim igračima kvalitetni pojedinci koji mogu igrati za nacionalnu selekciju.

"Nije bitan broj igrača nego njihova kvaliteta. Jedanput sam u klubu imao 14 igrača, a igrali smo dobro. Možda je samo 35 posto domaćih nogometaša no siguran sam da svi igraju odlično", smatra Talijan.

"Protiv svake momčadi ćemo ići na pobjedu"

Iako se divi Hrvatskoj, Capello smatra da je svaka momčad protiv koje igraju u kvalifikacijama dobra i da se ne smiju opustiti.

"Trebamo respektirati sve reprezentacije ali uvijek moramo ići na pobjedu", zaključio je Capello.

M.Pa.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara