Capello najavio povlačenje: 2012. odlazim iz nogometa!

Tekst: M.Pa.
Foto: AFP

FABIO CAPELLO je otkrio da mu je posao izbornika Engleske posljednji trenerski angažman u životu. 63-godišnji Capello se nakon 2012. godine, dokad mu traje ugovor, namjerava povući iz nogometa.

"Reprezentacija Engleske će mi biti posljednja momčad koju ću voditi. Ne želim biti izbornik talijanske reprezentacije", rekao je talijanski stručnjak za Marie Claire.

Capello je siguran čime bi se bavio da nije postao nogometaš.

"Da nisam ušao u nogomet, bio bih pilot, vozio bih Boeing. Nogomet je za mene samo posao. Nikad ne bih mogao bez tri stvari - moje obitelji, doma i putovanja", kaže Capello.

Izbornik Engleske je prokomentirao i najbolje svjetske igrače.

"Lionel Messi je trenutno najbolji igrač na svijetu, a Cristiano Ronaldo ne vrijedi 30 milijuna eura više od Kake", misli Fabio.

Najveći strah?

"Najviše se bojim da ne završim paraliziran u invalidskim kolicima. A moja najveća pobjeda je supruga Laura", kaže Capello.

Pričajući o supruzi, Capello je otkrio još nešto: "Supruga mi nikad nije otkrila tko je njen najdraži igrač, ali znam da još čuva dvije slike s Beckhamom koje su nastale prije dvije godine".

Japanci testiraju Capellovu momčad prije SP-a

Dodajmo da će dana 29. svibnja u Austriji prijateljsku će nogometnu utakmicu odigrati reprezentacije Engleske i Japana, objavio je japanski sportski dnevni list Nikkan.

Dvoboj bi se odigrao najvjerojatnije u Salzburgu. U jednome od sportskih kompleksa u tom dijelu Austrije, pišu Japanci, Capello planira odraditi završne pripreme za Južnoafričku Republiku. Japanci će, pak, imati bazu u Švicarskoj.

Utakmica bi se odigrala dva tjedna uoči početka Svjetskog prvenstva i bila bi generalna proba objema momčadima.

Pisanje Japanaca zasad nije dobilo potvrdu.

Englezi su protiv ponajbolje azijske reprezentacije igrali dosad u dva navrata, oba puta na svojim stadionima. U ljetu 1995. godine pobijedili su ih na Umbro Cupu, turniru kojeg su bili domaćini, 2:1, dok je dvoboj u Manchesteru 2004. godine završen remijem (1:1).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara