Capello oduzeo Terryju kapetansku vrpcu, nasljednik Rio Ferdinand!

Capello oduzeo Terryju kapetansku vrpcu, nasljednik Rio Ferdinand!

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

IZBORNIK engleske nogometne reprezentacije, talijanski stručnjak Fabio Capello, razriješio je dužnosti kapetana svoje momčadi Johna Terryja.

U središtu tema engleskih tabloida našao se nedavno istaknuti engleski nogometaš, a sve zbog preljuba s francuskim modelom Vanessom Perroncel. Ljubavnička afera je okrunjena i trudnoćom spomenute Vanesse, koja je naknadno u dogovoru s Terryjem pobacila.

Cijela je ta situacija poprimila ogromne razmjere, pa se na temu nedavno očitovao i tamošnji ministar sporta Gerry Sutcliffe, koji je pod znak pitanja stavio mogućnost da Terry ostane kapetan reprezentacije jer, kako je rekao, "kapetan ima odgovornosti koje sežu i izvan terena".

U petak su se na Wembleyju sastali Capello i Terry, a kao konačan rezultat razgovora odlučeno je da se Chelseajevom nogometašu oduzme kapetanska vrpca koju mu je u kolovozu 2006. uručio Steve McClaren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon mnogo premišljanja donio sam odluku te lišio Terryja dužnosti kapetana. On je igrački bio pozitivan primjer ponašanjem, no u obzir sam morao uzeti i ostale stvari te donijeti odluku najbolju za englesku reprezentaciju. Johna sam prvoga o tome obavijestio", veli Capello u obraćanju javnosti i nastavlja:

"Želim zahvaliti savezu koji mi je omogućio da tu odluku donesem u meni pogodnom trenutku, a u najboljem interesu momčadi."

Iz sljedeće Capellove izjave se može naslutiti da je novi kapetan reprezentacije Rio Ferdinand.

"Kada sam Terryja potvrdio kapetanom, rekao sam i tko je njegova prva, a tko druga zamjena. Nema razloga da tu odluku mijenjam."

Menadžer Chelseaja Carlo Ancelotti nedavno je izjavio da afera neće utjecati na Terryjev status u momčadi te da kapetan sastava uživa njegovu punu podršku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara