Capello poziva na domoljublje: Igrači moraju shvatiti što znači dres Tri lava

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

UOČI dvoboja osmine finala s velikim rivalom Njemačkom na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, talijanski mag Fabio Capello odaslao je vlastitim igračima snažnu domoljubnu poruku.

"Nacija stoji iza vas, nemate je pravo iznevjeriti!"

Capello je dodao u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na meni je sva odgovornost da smisao te poruke dopre do svijesti igrača. Moraju shvatiti što znači kada nosiš dres Tri lava. Tražim da poštuju i brane boje dresa svoje reprezentacije. Želim da moji igrači budu dio povijesti svoje reprezentacije", zborio je talijanski strateg kao da je pravi Englez.

Potom je odvrtio film malo unatrag, na pobjedu protiv Slovenije 1:0, koja je Engleze odvela do osmine finala i susreta s Njemačkom nakon što su u prva dva nastupa bili igrački i rezultatski vrlo skromni, 1:1 protiv SAD-a i 0:0 protiv Alžira.

"Igračima je trebala ta pobjeda. I meni je trebala. Strepio sam do zadnje minute dvoboja sa Slovenijom. Posljednjih nekoliko minuta te utakmice nikako nije bilo dobro za moje srce. No, siguran sam da će predstave moje momčadi ubuduće uvijek biti na razini susreta sa Slovenijom, u tom duhu. Važno je da smo stvorili puno šansi. Protiv Amerikanaca smo kreirali puno prilika i zabili jedan gol. Protiv Slovenije ista priča. Rezultat je, jasno, bio najvažniji protiv Slovenije, ali igra je također bila važna. Zbog toga sam jako, jako sretan", zaključio je Capello.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara