Capello: Rooney, Messi i Ronaldo su ista klasa, njih bi poželjela svaka momčad na svijetu

Capello: Rooney, Messi i Ronaldo su ista klasa, njih bi poželjela svaka momčad na svijetu

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

IZBORNIK engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello drži da je napadač Manchester Uniteda i njegove selekcije Wayne Rooney jednako kvalitetan igrač kao i Lionel Messi, odnosno Cristiano Ronaldo.

Tu trojicu igrača Capello smatra najboljima na svijetu. Jasno, kada su u pitanju Messi i Ronaldo, slaže se s odabirom svih relevantnih anketa i mišljenjem struke, ali, po njegovom sudu, u ''istu rečenicu'' ide i Rooney, koji ove sezone igra briljantno, te je postigao već 28 golova u svim natjecanjima.

"Rooney, Messi i Ronaldo su mladi igrači koje bi poželjela svaka momčad na svijetu. Wayne je izvanredan, posjeduje i talent i strast za igrom. Alex Ferguson ga je tako puno naučio igrati nogomet, meni je preostalo samo staviti završnu glazuru na njegovu izvedbu na terenu. Odlaskom Cristiana Ronalda iz Manchestera, Rooney je preuzeo veću odgovornost u napadu i realizaciji, sada je još više uključen u igri u protivničkom kaznenom prostoru", veli Capello.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, na pitanje o Rooneyjevom klupskom suigraču Michaelu Owenu i eventualnom njegovom povratku u reprezentaciju, odmah se namrštio!

"Kažu mi da trebam uvrstiti Owena jer je on najbolji strijelac u povijesti engleske reprezentacije. Ali, kako da ga pozovem ako ne igra u svom klubu?!"

Na kraju, iznio je i zanimljive statističke podatke, argumentirajući tezu da je za njegovu selekciju hendikep u činjenici da u engleskom prvenstvu ima malo Engleza…

"U Premiershipu nastupa samo 38 posto engleskih igrača, što je jako malo. Primjerice, u Seriji A igra 67 posto Talijana, a u Primeri 63 posto Španjolaca."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara