Capello Terryju: Daj se saberi!

Capello Terryju: Daj se saberi!

IAKO su mnogi očekivali Davida Beckhama kao kapetana, nakon odluke Capella da Terry neće biti kapetan na utakmici s Francuzima, selektor Engleske kapetansku vrpcu dodijelio je Riu Ferdinandu.

Nisam dužan davati objašnjenje svojih odluka

Talijanski šef odbio je dati objašnjenje svoje odluke, iako se da pretpostaviti, da je glavni razlog Terryjevo nedolično ophođenje prema sucima u zadnjih nekoliko utakmica Chelseaja.

"Nisam nikome dužan objašnjavati razloge svojeg postupka. Igrači moraju svojim ponašanjem na terenu biti primjer svima, a to uključuje poštovanje prema sucima i gledateljima koji dolaze gledati utakmicu."

Capello nastavlja, "kapetan mora primjer mlađim igračima, netko koga će na treningu svi slijediti, a na utakmici mora biti vođa, ali ne na način da na svaku sudačku odluku koluta očima ili živčano odmahuje rukom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Capello je objavio kako će tek u kolovozu imenovati stalnog kapetana, a do tada se John Terry ponovno ima priliku nametnuti za kapetansku vrpcu.

"Za sada je Ferdinand kapetan i do kolovoza promjena neće biti. Gledao sam ga na treningu, njegova požrtvovnost i karakter glavne su odlike zbog kojih sam mu dodijelio čast nošenja kapetanske vrpce", zaključio je Capello.

Nedolično ponašanje nogometaša Chelseaja prema sucima je inače opće poznata stvar u engleskom nogometu, a posebno je kulminirala proteklih tjedana. Napadi igrača na suca na utakmici protiv Tottenhama su bili kap koja je prelila čašu, nakon čega je FA poručio: "Dosta"!

Fabio Capello je također da će sa svoje strane poduzeti rigorozne mjere kako bi igračima izbio iz glava pomisao da se tako ophode prema sucima. Ovaj primjer pokazuje da je Don Fabio mislio ozbiljno jer je za treniranje strogoće izabrao ikonu požrtvovnosti i predanosti među engleskim nogometašima: kapetana Chelseaja i engleske reprezentacije.

F.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara