Capello: Tottijevo micanje od gola u vezu je kriminal!

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

IZBORNIK Engleske, Fabio Capello vrlo je dobro upoznat s onime što se događa s nogometnom u njegovoj domovini, a pogotovo momčadima koje je vodio u karijeri.

Primjerice, Rominu momčad vodio je od 1999. do 2004. godine i svakako je pozvan za komentar trenutačnih zbivanja u klubu koji je loše (dva poraza, promjena trenera, a potom dvije pobjede) zakoračio u prvenstvo.

Situacija na koju se osvrnuo bila je ideja novog trenera momčadi Claudija Ranierija da ikonu kluba Francesca Tottija s pozicije drugog napadača pomakne dublje u vezni red, što je i učinio u 3:1 pobjedi protiv Fiorentine, a u kojoj je kapetan sudjelovao s dva pogotka, od čega jednim s bijele točke.

Ranieri je svoj potez objasnio riječima da već i kamenje zna na kojoj poziciji igra Totti, na što se osvrnuo engleski izbornik:

"Totti u svijetu nogometa predstavlja nešto osobitoga. Po mojemu sudu on mora biti što je bliže moguće golu. Ranieri može otkriti nešto novoga, ali ja smatram da bi njegovo udaljavanja od gola bila kriminalna radnja."
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara