Capello: Žao mi je Beckhama, morat ćemo se snaći bez njega

Capello: Žao mi je Beckhama, morat ćemo se snaći bez njega

Tekst: Totalsport
Foto: AFP


OZLJEDA Ahilove tetive lijeve noge udaljit će Davida Beckhama (34) od Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. Potvrđuju to definitivno izjave Milanova liječnika i engleskog izbornika.

Kobna je za Beckhama bila završnica susreta 28. kola Serije A između njegovog Milana i Chieva u kojoj je u samoj završnici (89. minuta) krivo stao i pritom se ozlijedio.

"Nema Svjetskog prvenstva za Beckhama", rekao je Milanov liječnik Jaen-Pierre Meeserman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako još točni razmjeri ozljede nisu definirani, i izbornik engleske reprezentacije Fabio Capello svjestan je neće moći računati na Beckhama.

"Moramo pričekati rezultate nalaza, ali izgleda da će propustiti Svjetsko prvenstvo. Razgovarao sam s njim u nedjelju nakon utakmice kako bih mu dao svoju potporu, kao i Franco Baldini (pomoćni trener reprezentacije). David je veliki profesionalac i radio je vrlo naporno kako bi zaigrao na Svjetskom prvenstvu, pa će njegov izostanak biti velika šteta. Jako mi je žao što se ozlijedio", rekao je Capello.

Popularni “Becks” operaciji će biti podvrgnut već danas (ponedjeljak) u Finskoj pod nadzorom glasovitog specijalista Sakarija Orave, koji je krajem prošle godine operirao i talijanskog skijaša Petera Filla.

"Kod takvih ozljeda za udaranje lopte i igranje nogometa treba tri mjeseca. Za maksimalne napore i maksimalne skokove i udaranja lopte možda i mjesec više. Znači sveukupno neka tri do četiri mjeseca do početka laganog igranja", objasnio je Orava.

Beckham je u Južnoafričkoj Republici trebao nastupiti na svom četvrtom Svjetskom prvenstvu, nakon Francuske 1998., Japana i Južne Koreje 2002. i Njemačke 2006.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara