Cassano: Mundijal je moj san, ali pustite Lippija na miru

Totalsport
Foto: AFP

NAPADAČ Sampdorije Antonio Cassano, kojeg tijekom cijele karijere prati etiketa nediscipliniranog igrača, kaže da još uvijek nije prekrižio nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu sljedeće godine.

Iako talijanski izbornik Marcello Lippi nije pokazao nikakvu namjeru uvrstiti Cassana u kadar reprezentacije, ovaj ne gubi nadu. "Igranje na Svjetskom prvenstvu je moj san, ali pustite Lippija na miru", odaslao je poruku novinarima.

"S izbornikom se nisam čuo još od razdoblja prije zadnjeg Svjetskog prvenstva. Poznato je da sam se stavio 100% na raspolaganje reprezentaciji, no, u Italiji se teško riješiti nekih etiketa koje vas prate. Eto, sad sam i ja, odjednom postao predobar. Znam da je Lippi inteligentna osoba koja ne donosi odluke pod utjecajem nekog drugog", izjavio je Cassano.

Rekao je i pokoju riječ o Fabiju Capellu, današnjem izborniku Engleske, koji mu je bio trener i u Romi i u madridskom Realu. Capello razdoblja u oba kluba pamti po Cassanovoj nedisciplini i otvorenim svađama sa njime.

"Capello je jedna od rijetkih osoba u nogometu kojoj želim sve najbolje. Dugujem mu ispriku", kratko i jasno će Cassano. Koliko ipak cijeni Capella, potvrdio je i govoreći o još jednom velikom treneru, Joseu Mourinhu. "On je trener pobjednik, jedan od najboljih svjetskih trenera u zadnjih 20 godina, kao i Capello."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara