Ceca, naoružana i opasna: Optužnicom joj prijeti 12 godina zatvora za 11 pištolja i 10 igrača

Foto: AFP

SRPSKO Državno tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv Svetlane Cece Ražnatović za zloporabu položaja - prisvajanja novca od prodaje igrača Obilića i nezakonito posjedovanje oružja.

Danas je tako srpsko tužiteljstvo potvrdilo ono što se očekivalo nakon istrage - podignuta je optužnica protiv udovice ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana zbog djela koja joj se stavljaju na teret za vrijeme dok je vodila klub koji je naslijedila upravo od supruga, nakon što je ubijen u mafijaškom obračunu.

Ceci prijeti od 2 do 12 godina zatvora, a osim nje, optužnicom su obuhvaćeni njena sestra Lidija Veličković Ocokoljić, te bivši direktori Obilića Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević. Cecu se tereti da je nezakonito prisvojila sredstva od prodaje igrača u inozemstvo: 2 milijuna eura i 3,48 milijuna američkih dolara. Transakcije su obavljene između 14. kolovoza 2000. i 21. svibnja 2003. godine. Osim zloporabe položaja, optužena je za nelegalno posjedovanje 11 pištolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ražnatovićeva i njena sestra su optužene da su od 14. kolovoza 2000. do 21. svibnja 2003. od prodaje nogometaša uzele 4,1 milijuna njemačkih maraka i 3,48 milijuna dolara. Lidija Veličković Ocokoljić je po nalogu sestre otvorila privatne račune u jednoj beogradskoj banci, kao i u AD banci u Skoplju, Popular banci na Cipru i Raiffeisen banci u Szegedu, s kojih je podizala novac od prodaje nogometaša."

Biniću se na teret stavlja zloporaba, a Dimitrijeviću pomaganje u zloporabi. Oni se terete za nezakonitu prodaju Milana Obradovića moskovskom Lokomotivu za 3 milijuna dolara, od čega ništa nije uplaćeno na račun kluba. U optužnici stoji da su tako postupali po nalogu vlasnice kluba.

"Milijun dolara je uplaćeno na račun privatnog poduzeća u Bijeljini, a zatim je novac predan vlasnici kluba na ruke. Ostatak je išao preko privatnih računa u Bruxellesu, Rigi, Marbelli, Palma de Mallorci, Genevi, Luganu, te New Yorku", stoji u optužnici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara