Čečeni gomilaju legende: Nakon što su doveli Gullita u Terek, Zidane otvara stadion u Groznom

Čečeni gomilaju legende: Nakon što su doveli Gullita u Terek, Zidane otvara stadion u Groznom

Foto: AFP

ZINEDINE ZIDANE posjetit će Čečeniju, ratom zahvaćenu republiku u Ruskoj Federaciji smještenu na Kavkazu, gdje će biti nazočan otvaranju novog stadiona u Groznom.

Stadion Ahmad Kadirov, koji nosi ime po čečenskom vođi koji je bio ubijen u eksploziji bombe 2004., dok je prisustvovao svečanosti na glavnom stadionu u Čečeniji, bit će svečano otvoren u Groznom 9. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otvaranje novog stadiona označava važan korak u inicijativi Razmana Kadirova, predsjednika vlade i sina Ahmada Kadirova, koji "želi sportom spriječiti mlade da se priključuju islamističkim militantnim skupinama". Kako bi popularizirao nogomet, ali i svoju vladavinu, Kadirov je več u Terekiz Groznog za trenera doveo Ruuda Gullita.

Čečenski ministar sporta Haidar Alkanov obznanio je kako je Zinedine Zinade već prihvatio dolazak u Grozni 9. svibnja, te će sudjelovati u svečanom otvorenju novog stadiona.

"Nadamo se da će naš poziv prihvatiti i predsjednik Europske nogometne federacije Michael Platini. Zinedine Zidane je već potvrdio svoj dolazak" izjavio je Alkanov.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara