Červar najavio uzimanje talijanskog državljanstva

Červar najavio uzimanje talijanskog državljanstva

VERBALNI sukob na liniji Červar – Kostelić mogao bi, kako se čini, rezultirati odlaskom rukometnog izbornika u Italiju. U razgovoru za Jutarnji list, Červar je potvrdio kako razmišlja u uzimanju talijanskog državljanstva i odlasku, kako je rekao, "tamo gdje ga cijene".

Sukob je nastao nakon izjave Ante Kostelića "Gipsa" kako je knjiga "Od Učke do Olimpa", koju je napisao Lino Červar, "cirkusantska". Nakon toga uslijedio je novinarski izvještaj s jednog razgovora u kojem je Červar navodno Gipsa nazvao dreserom, a ne trenerom. Červar tvrdi kako ta izjava nije istinita, te da mu netko podmeće.

Izbornik proziva i medije koji dodatno dolijevaju ulje na vatru, te dodaje da će potražiti i sudsku zaštitu ukoliko bude potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan da prokomentira napade na sebe, Červar je rekao: "Ne znam, zbunjen sam, u komi. Ne razumijem u kakvoj to državi živimo kad postoji takav sustav vrijednosti… To je sramota bez presedana."

Izbornik Červar, koji je vrlo ogorčen nastalom situacijom, smatra kako je nedopustiv ovakav odnos prema njemu, te ozbiljno razmišlja o odlasku iz reprezentacije. Ovakav potez Line Červara uvelike bi oslabio šanse rukometne reprezentacije koja se priprema za Svjetsko prvenstvo u Tunisu.

"Ne znam, prespavat ću još noć, dvije… Umoran sam, razočaran i povrijeđen, i pitam se koliko takav mogu biti od koristi. Pokušat ću smoći snage, i ako je trener Smajlagić zaslužan za sve, ostat ću kod kuće s obzirom da sam na klupi samo hendikep za reperezentaciju" - rekao je Červar o svojim budućim potezima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara