Červar objavio popis rukometaša za SP, bez Sulića i Matoševića

Červar objavio popis rukometaša za SP, bez Sulića i Matoševića

IZBORNIK hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je danas popis potencijalnih kandidata za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Tunisu.

Na listi pozvanih su: Vlado Šola, Venio Losert, Nikola Blažičko, Mirza Džomba, Vedran Zrnić, Zlatko Horvat, Nikša Kaleb, Goran Šprem, Ivan Pongračić, Igor Vori, Zoran Jeftić, Blaženko Lacković, Ivano Balić, Petar Metličić, Slavko Goluža, Drago Vuković, Davor Dominiković, Denis Buntić, Alen Blažević, Josip Čale, Zvonimir Bilić i Denis Špoljarić.

Pričuvni igrači, koji će "uskočiti" u slučaju ozljede nekog od spomenuta 22 rukometaša, su Kelentrić, Maraković, Ivanković, Ćupić, Kos, Obrvan i Puljina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pred nama je samo 13 dana priprema tijekom kojih trebamo igrače osposobiti tjelesno, mentalno i taktički za natjecanje koje nam predstoji. Mi u Tunis idemo pobjeđivati, ali razmišljamo i o budućnosti, pa tako i dalje uvodimo mlade igrače u ekipu", kazao je Červar.

U sklopu priprema za SP Hrvatska će nastupiti na "Croatia Cupu" u Poreču, te odmjeriti snage sa Slovenijom, Tunisom te Srbijom i Crnom Gorom, a po dolasku u Tunis slijedi uzvrat s domaćinima i dvoboj sa Švicarskom. Prvu utakmicu SP-a igramo s Argentinom 23. siječnja (17.00 sati), a slijede Japan (24. siječnja u 18.15 sati), Australija (26. siječnja u 16.15 sati), Španjolska (27. siječnja u 18.15 sati) i Švedska (29. siječnja u 20.15 sati).

"Znamo da javnost od nas očekuje obranu svjetskog naslova, no mi bi smo bili zadovoljni i osvajanjem bilo koje medalje. Savez nastoji učiniti sve kako bi osigurao izborniku Červaru i igračima što bolje pripreme, te su stoga i svi nesporazumi i problemi već riješeni", kazao je predsjdnik HRS-a Željko Kavran.

Renato Sulić izostavljen je zbog ozljede, a Valter Matošević oprostio se od reprezentacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara