Červar se odrekao Goluže, Blažička i Vukovića

LINO ČERVAR, izbornik hrvatskih rukometaša svojom odlukom da na pripreme za Europsko prvenstvo u Švicarskoj ne pozove Slavka Golužu, Nikolu Blažička i Dragu Vukovića šokirao je javnost. Goluža bez gorčine poručuje da će se odazvati ako ga ipak odluče pozvati.

Zašto je izabrao navedenu trojku, Červar je objasnio Sportskim novostima. Kao prvo, time što su otpala trojica igrača iz Zagreba, želi dokazati da metropola ne čini reprezentaciju.

Červar tvrdi da je najtežu odluku bilo donijeti u vezi s Golužom. Sa njim je dugo razgovarao, još prije priprema i uspjeli su usuglasiti stavove.

"Goluža ostaje naš legendarni kapetan, veliki pobjednik. Vidjeli ste da je nakon treninga, makar je znao za odluku, pozvao igrače da si daju ruku" - kazao je izbornik Červar.

Vukuvić nije pozvan zbog problema obrane, jer nema Kaleba, a ozlijeđeni su Dominiković i Špoljarić. Nepozivanje Blažička koji je u sjajnoj formi Červar objašnjava zamjenom Martinovićem koji se obranama nametnuo ove sezone, očekuje da bude osvježenje jer su vratari u Tunisu bili problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepozivanje kapetana Goluže, jednog od najtrofejnijih hrvatskih sportaša najveće je iznenađenje, no on sam reagirao je bez gorčine. Kaže da ne shvaća tragično izbornikovu odluku te da će ostati dio reprezentacije. Ističe da ostaje na raspolaganju izborniku bude li ga trebao.

Nikola Blažičko bio je kratak: Razočaran sam, no, suzdržao bih se od komentara.

Drago Vuković je krenuo put prema Splitu i isključio mobitel, što ponešto govori kakva bi bila njegova reakcija.

Na Červarevom popisu za završne pripreme nalazi se sedam novih igrača; Martinović, Vukić, Huljina, Čupić, Horvat, Obad i Duvnjak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara