Červar: U Hrvatskoj me proganjaju zbog političkog opredjeljenja

Červar: U Hrvatskoj me proganjaju zbog političkog opredjeljenja

Tekst: G.Š.
Foto: Cropix


JOŠ uvijek aktualni izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar pojasnio je situaciju oko preuzimanja Makedonije ili ostanka na čelu Hrvatske.

Červar je u razgovoru za Globus naglasio da još nije odlučio o svojoj sudbini te rekao kako ima vremena jer trenutno nema reprezentativnih akcija. S odlukom neće brzati, taj će proces trajati možda i nekoliko mjeseci.

"O tome će se još razgovarati, ne ide to tako lako, Hrvati moji", rekao je Červar i dodao kako mu je u ovim trenucima bitnije da je Hrvatska osvojila šestu medalju.

"I u Jugoslaviji su se ostvarivali veliki rukometni rezultati, no samo je sada u Hrvatskoj rukomet po gledanosti dosegao nogomet. Rezultat se ne postiže bez pameti. U Austriji smo osvojili šestu medalju, koja mi je i najdraža jer smo do nje došli u nemogućim uvjetima, bez devet igrača sa SP-a u Hrvatskoj", dodao je između ostalog Červar.

Tvrdi da mu Makedonija nije veći izazov već da u svakom poslu želi dati više. Potom je komentirao želju Minče Jordanova, predsjednika Metalurga, da preuzme reprezentaciju Makedonije.

"Došao je u Umag kako bi me uvjerio da dođem u Skoplje i rekao da želi da se naša suradnja proširi na reprezentaciju. To mi je bio kompliment, imponira mi njegovo povjerenje u moj rad."

"Nisam kukavica, ne bježim"

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Červar je još jednom izrazio žaljenje zbog stava javnosti i novinara prema njemu, no tvrdi da su šanse da ostane realne. Želi nastaviti stvarati sinergiju između mladih i starijih igrača.

"Sad smo svi na potezu, imamo vremena da se slegnu dojmovi, pa da analiziramo situaciju. Slijedi moje izvješće o EP-u."

Červar je rekao kako mu novac nije presudan, no kako ne želi biti demagog i reći da njegov angažman nimalo ne ovisi o novcu. Naglasio je kako je moguća i opcija da nastavi sam s klubom, Metalurgom.

"Nikad nisam nikog ucjenjivao, HRS razmišlja o izborniku i ima svoje ideje. U drugim sportovima ima ljudi koji su napravili manje od mene, a više zarađuju. Ispada da sam ja pun novca, dok drugi u kutu šute. Nekome je država majka, a nekom maćeha", kaže Červar.

Istaknuo je kako je u Makedoniji sjajno primljen te kako mu je tretman tamo bolji nego u Hrvatskoj. Vjeruje kako ga proganjaju zbog političkog opredjeljenja i zato što je bio blizak Sanaderu.

"I moj unuk zna da me proganjaju zbog političke opcije, no nitko nema hrabrosti to reći", kaže Červar.

U razgovoru za Globus Minčo Jordanov je također izrazio želju da Červar preuzme reprezentaciju te je kritički pričao o tretmanu koji ima u Hrvatskoj. Dodao je da će mu biti žao ne postane li Červar izbornik.

Usprkos njegovoj želji, velika prepreka ustoličenju Červara na makedonski tron jest činjenica da je predsjednik makedonskog saveza ujedno i predsjednik najvećeg rivala Metalurga. Mihajlo Mihajlovski iz Vardara ne vidi Červara kao idealnu opciju, već se zalaže da s reprezentacijom nastavi sadašnji izbornik Ljupčo Savevski.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara