Četvorica hrvatskih navijača uhićena u Klagenfurtu

Prije početka utakmice na Worthersee stadionu došlo je i do međusobnog obračuna hrvatskih navijača, nema teže ozlijeđenih.

Sukob se dogodio u blizini navijačke zone, a navijači su stvarali probleme i u Oktober Strasse, gdje su navijači "malo previše" plesali na stolovima, donosi Slobodna Dalmacija.

Policija je odmah stigla na mjesto događaja te smirila situaciju. Ne zna se koji je bio razlog tučnjave i tko je u njoj sudjelovao. Nitko nije teže ozlijeđen.

Bacale su se limenke i u Oktober Strasseu u centru Klagenfurta, a neki od navijača su previše plesali po stolovima pa je opet policija morala intervenirati. U sveopćem slavlju netko od hrvatskih navijača je bacio dvije bombe nakon čega se pojavila austrijska specijalna policija, što je po dobrom starom običaju, dodatno izazvalo hrvatske navijače koji su ih počeli gađati limenkama piva.

Četvoricu najratobornijih policija je privela s lisicama na rukama. Situacija se malo smirila nakon što je stiglo policijsko pojačanje. U jednom trenu policija je čak među navijače ušla s velikim kombijem na kojem je bio razglas pomoću kojeg su molili uzavrele hrvatske navijače da se smire.

Klagenfurt pretvoren u kockice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmanji od gradova domaćina, koji ugošćuju utakmice Europskog prvenstva u nogometu, Klagenfurt  danas je još i manji kada su se u njega slile horde kockastih navijača kao i onih što bodre Elf.

U ovom malom gradiću sa svega 90 tisuća stanovnika, osim horde navijača primjetan je i veliki broj policajaca, a zbog lošeg navijačkog "rejtinga" utakmica između Njemačke i Hrvatske proglašena je utakmicom visokog rizika.

Prema informacijama iz austrijskih medija, dvadesetak kilometara prije Klagenfurta formirana je velika automobilska kolona, međutim većih zastoja u prometu zasada nema. Slovenski granični policajci također javljaju kako do dvanaest sati nisu zabilježene veće gužve, a na graničnim prijelazima čekalo se dvadesetak minuta.

Zagrljeni Hrvati i Nijemci

Klagenfurtom odjekuju hrvatske navijačke pjesme, a naši navijači prihvaćaju bez problema i njemačke na ulicama gradića. Grle se i ljube, te fotografiraju bez ikakvih prijekih pogleda.

D.M./I.Ć.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara