Cicina poruka Dinamu: Najavljivali su barem Ligu Uefa i od toga ne mogu pobjeći!

Cicina poruka Dinamu: Najavljivali su barem Ligu Uefa i od toga ne mogu pobjeći!

"NE MOGU iz Dinama sad poručivati da je europski cilj već ostvaren. Koliko ja znam, oni su najavljivali borbu za Ligu prvaka, a obećali da će Dinamo igrati barem Ligu Uefa. Ivanković sebe predstavlja kao realnog nogometnog znalca, stoga on nema pravo biti pesimističan uoči putovanja u Prag. To ne bi bilo sportski ni korektno", govori bivši izbornik hrvatske reprezentacije i legenda Dinama Zlatko Kranjčar.

Cico smatra kako Dinamo večeras mora proći Spartu, inače će ove sezona biti neuspješna, a liderima kluba poručuje da nemaju pravo unaprijed prati ruke kako bi se zaštitili od eventualnog poraza jer na taj način obmanjuju navijače i nogometnu javnost kojoj su uoči sezone pričane bajke o "najjačem Dinamu u povijesti". Sasvim je jasno da ovaj Dinamo nije najjači u povijesti, ali bi morao biti dovoljno jak za Spartu, smatra Kranjčar.

"Oni ne mogu pobjeći od toga da su najavljivali Dinamo barem u Ligi Uefa. Zato, iako sam vrlo optimističan uoči večerašnje utakmice, mogu reći da bi pobjeda Sparte bila veliki europski neuspjeh", beskompromisno će Cico dodajući kako je vrijeme da skupo plaćena i pompozno najavljena Dinamova pojačanja napokon opravdaju halabuku koja se oko njih podigla.

Šanse su 50:50

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, usprkos Dinamu koji je posljednjih tjedana ispao iz kolosijeka i čiji se napadači više ni ne sjećaju kad su posljednji put zatresli protivničku mrežu, Kranjčar vjeruje u Dinamov prolaz. Odnosno vjeruje da Modri imaju barem podjednake šanse kao i Sparta.

"Nogomet je nepredvidiv pa mislim da Dinamo ima iste šanse kao što je imao u Maksimiru - 50:50, usprkos činjenici da Sparta ima prednost domaćeg terena. Zadnji rezultatski posrtaji Sparte sigurno su Dinamu dali nadu da može popraviti ono što im nije uspjelo u Zagrebu i upisati pobjedu. Vjerujem da su se Dinamovci malo trgnuli nakon poraza od Hajduka i posebno od Slavena i da shvaćaju koliko ima ova utakmica znači", poručuje Kranjčar.

Na naš upit ne misli li da je Sparta večeras ipak blagi favorit, ne samo zbog domaćeg terena, već i zato što se u momčad vraća nekoliko standardnih igrača koji u Zagrebu nisu nastupili. "Ja ne poznam Spartu dovoljno dobro i ne mogu reći hoće li povratak tih igrača u momčad unijeti novu dimenziju. Ali opet, s druge strane, pitanje je koliko su ti igrači spremni, jer ako su bili ozlijeđeni nemaju kontinuitet treninga", zaključuje Kranjčar.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara