Cicinho: Hrvatska može proći skupinu, ali mi smo najbolji

Cicinho: Hrvatska može proći skupinu, ali mi smo najbolji

BRANIČ madridskog Reala i brazilske reprezentacije, 25-godišnji Cicinho, kazao je u razgovoru za službene stranice Svjetskog prvenstva kako je Brazil najbolja reprezentacija na svijetu, pa dodao kako Hrvatska ima dovoljno kvalitete za prolazak skupine F.

Iako Brazil, povijesno gledano, nije imao baš previše sreće na Svjetskim prvenstvima koja su se igrala u Europi, Cicinho je uvjeren u kvalitetu "Carioca".

"Brazil je najbolja nogometna reprezentacija na svijetu i uvijek je imao vrhunske igrače. Na svakom međunarodnom natjecanju Brazilci su krajnje odlučni  i žele pobjedu, pa će tako biti u Njemačkoj." - kazao je Cicinho u razgovoru za stranicu fifaworldcup.yahoo.com.

Na novinarsko pitanje o ždrijebu koji je Brazil smjestio u skupinu F zajedno s Hrvatskom, Australijom i Japanom, Cicinho je odgovorio: "Mislim da je ždrijeb bio povoljan za nas jer nismo završili u skupini s tradicionalno jakim momčadima. Utakmice u skupini dat će nam vremena da se priviknemo na SP, izgradimo timski duh i samopouzdanje potrebno za nastavak natjecanja".

Što Cicinho zna o Australiji, Japanu i Hrvatskoj?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam baš puno o Australiji, ali vidio sam njihovu utakmicu doigravanja s Urugvajem i nema sumnje da ih moramo shvatiti vrlo ozbiljno. Već smo igrali protiv Hrvatske, ta utakmica je završila neodlučeno (1:1). Hrvati imaju dobru momčad i dovoljno sposobnosti koja bi im trebala biti dovoljno za prolazak skupine." - kazao je Cicinho.

Zanimljivo je da je brazilski branič ustvrdio kako će najteži protivnik Brazila u skupini F biti Japan, kojeg vodi brazilska legenda Zico.

"Igrali smo protiv Japana na Kupu konfederacija i vjerujem da nam mogu pomrsiti račune. Oni će nam biti najteži protivnilk, naročito uzme li se u obzir napredak koji je doživio japanski nogomet u vrlo kratkom vremenu. Japanci imaju i tu prednost da ih trenira Zico, koji zna sve o nama." - kazao je Cicinho.

"No, siguran sam da ćemo se plasirati u nastavak natjecanja jer smo dovoljno jaki da dobijemo bilo koga." - zaključio je brazilski branič.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara