Cico: Bio bih zadovoljan finalom!

HRVATSKI izbornik Zlatko Kranjčar našao se pod "paljbom" japanskih novinara, koji su u velikom broju pohodili press konferenciju HNS-a i FIFA-e održanu u četvrtak u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Podsjetimo, Cico je donekle iznenadio japansku i australsku javnost izjavom kako je vrlo zadovoljan ždrijebom, odnosno da je Hrvatska objektivno bolja momčad od Australije i Japana, te da će se plasirati u osminu finala zajedno s Brazilom. Na pressici održanoj u četvrtak ujutro u Sheratonu ipak je bio nešto blaži.

"Jako poštujem Japan i Australiju, a najviše Brazil. Jasno je da će Hrvatska, Japan i Australija boriti za drugo mjesto u skupini, a ja imam pravo biti optimističan obzirom da smo u kvalifikacijama bili bolji od Bugarske i Švedske. Ne želim precijeniti Australiju i Japan, kao što ne želim podcijeniti Hrvatsku." - kazao je izbornik odgovarajući na pitanje japanske novinarke o reprezentaciji Japana.

Japanci su inzistirali da Cico kaže sve što zna o njihovoj reprezentaciju, je li možda uočio neke igrače koji odskaču od prosjeka momčadi.

"Radi se o dobroj reprezentaciji, ali moram priznati da od zadnjeg SP-a nisam pozorno pratio Japan. No, moj prijatelj i kolega Branko Ivanković (izbornik Irana, s kojim je Japan igrao u kvalifikacijama, op.a.) dat će mi sve informacije o njima. Dobri su tehničari, hitri su, neće biti lako igrati protiv njih. Dolaskom stranih trenera popravili su se na taktičkom planu, ali budite bez brige da ćemo ih dobro proučiti." - kazao je Cico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske je novinare pak zanimalo koja je momčad, po izbornikovom mišljenju, opasnija - Japan ili Australija?

"I jedni i drugi su opasni, ali samo ako mi nećemo biti na najvišoj razini, kakvu smo prikazali u kvalifikacijama. No, uvjeren sam da ćemo igrati na visokoj razini, jedina opasnost je u nama samima. Ako smo igrali 1:1 s Brazilom, ne bi se trebali brinuti o Japanu i Australiji." - kazao je Cico, naglasivši još jednom kako ne želi podcijeniti nikoga.

Ipak, izbornik se ni u ovoj prilici nije mogao suzdržati od bombastičnih izjava, pa je tako na pitanje s kojim bi mjestom bio zadovoljan na SP-u ispalio: "Bio bih zadovoljan finalom!".

"Naravno, cilj je proći skupinu, a onda je sve moguće. Nogomet je takva igra u kojoj slabiji može dobiti jačega." - zaključio je Cico.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara