Cico: Da je bilo još Dinamovaca, bolje bi prošli u Hong Kongu

HRVATSKI izbornik Zlatko Kranjčar je nakon povratka iz Hong Konga u razgovoru za je istaknuo dojmove, dobre i loše strane izleta, te imenovao igrače koji bi mogli uskoro postati A reprezentativci.

S Cicom smo razgovarali neposredno nakon što je avion s reprezentacijom sletio u Zagreb, te ga upitali kako je zadovoljan s "misijom Hong Kong".

"Nastup na turiru bio je dobro iskustvo za ove mladiće koji su osjetili što znači igrati na međunarodnom turniru na kojem su igrale dvije dobre reprezentacije, bez obzira što nisu bili kompletni kao i mi. Treba podsjetiti kako Koreja igra na Svjetskom prvenstvu." - izjavio je za Index izbornik nacionalne vrste.

Cico je kazao kako je Carlsberg Cup bio od koristi kao iskustvo za ubuduće.

"Stojim iza onog što sam rekao. Mislim da bi takvih turnira trebalo biti više, pogotovo za ove mlađe koji su između 21. i 23. godine." - dodao je.

Izbornik nezadovoljan rezultatom

Hrvatska je na Carlsberg Cupu osvojila treće mjesto. U prvoj utakmici je poražena od Južne Koreje rezultatom 2:0, a u utakmici za treće mjesto nadmoćno svladala domaćine Hong Kong rezultatom 4:0. Strijelci su bili Knežević, Jerko Leko, Da Silva i Bošnjak.

"Nismo zadovoljni rezultatom, očekivao sam više. Ja sam predmnijevao da će igrači ipak dati malo više. Prvi put su igrali,  no objektivno, okolnosti su se bile takve kakve jesu. Bilo je sedam sati vremenske razlike, to je je jedan od najvećih razloga, a ne smijemo zaboraviti niti to da su igrači u pripremnom periodu, nedostaje im kontinuitet utakmica i uigranost. Da smo imali barem sedam dana treninga u prvom susretu, bolje bi izgledali." - rekao nam je izbornik.

"Sve u svemu mislim da je to uspješno. Dobro je zbog hrvatskog nogometa da smo se tamo pojavili, jer sedam godina su nam stalno pozivi stizali u Savez, ali zbog okolnosti nismo mogli skupiti kompletnu reprezentaciju. Razlog tomu je što klubovi ne puštaju igrače u tom periodu i ovo je jedan dobar put u kojem smo prezentirali naš nogomet." - kazao je Cico.

Da je bilo još Dinamovaca, rezultat bi bio drugačiji
 
Izbornik nam je kazao kako su u Hong Kongu naišli na super ljubaznost i medijsku popularnost, tako da su igrači osjetili kako je kad se igra u reprezentativnom dresu.

"Hoće li ovakvih turnira biti i ubuduće to ovisi o tome hoće li drugi treniri dati pristanak, ali ipak mislim kako je to trebalo biti dogovoreno pravovremeno. Ovog puta je bilo malo zakašnjelo i ubrzano. Normalno da je Dinamo reagirao kao što je, to je s njihove strane opravdano, no s druge strane mislim da reprezentacija mora biti na prvom mjestu." - kazao je šef struke hrvatske reprezentacije.

"Razgovorom čelnika saveza, klubova i trenera trebalo bi se dogovoriti da se to prihvati i da se ubuduće prakticira." - rekao je izbornik te dodao: "Mislim da su bili određeni igrači Dinama i još neki postigli bi možda i bolji rezultat."

Benko se najviše istaknuo

Pitali smo izbornika kakav je dojam stekao o novim igračima, a on je kazao kako je njegov dojam više pozitivan nego negativan.

"Neke igrače, koji su duži period u A reprezentaciji poznajem kroz ciklus kvalifikacija." - pojasnio je Kranjčar.

"Pozitivno je za Leona Benka, koji je potvrdio svoj potencijal. Isto možemo reći i za Linića, Kneževića, pa i Posavca koji je manje igrao, no kroz trening su pokazali da imaju potencijala te da uz kontinuitet danas sutra postanu u krugu kandidata za A reprerezentaciju." - dodao je.

Eduardo Da Silva ide na Svjetsko prvenstvo

Izbornik tvrdi kako Eduardo, najbolji igrač Prve HNL nije pokazao ništa što se otprije nije znalo.

"Mi znamo njegove kvalitete, kako kroz mladu reprezentaciju, Dinamo, tako i ono što je pokazao u A reprezenaciji. Eduardo je igrač koji će postići dobru karijeru. Danas-sutra će biti standardni igrač A reprezentacije." - kazao je o Da Silvi izbornik.

Na naše pitanje, znači li to da će Eduardo put Njemačke, Cico je kazao kako će se naći na spisku, no da sve ovisi o njemu injegovoj formi.

"U napadu imamo puno dobrih napadača, koji su u kvalifikacijama napravili dobar rezultat i plasirali se na Svjetsko prvenstvo. Sigurno je da ako dođe do pada njihove forme, a Da Silva bude u top formi sigurno nećemo biti slijepi, dat ćemo mu priliku." - zaključio je izbornik.

Sljedeća utakmice hrvatske reprezentacije na rasporedu je za nešto manje od mjesec dana, kada u Baselu 1. ožujka igramo prijateljsku utakmicu Argentinom.

N.B.,S.H.
Foto: Dragan Predojević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara