Cico: Ispravit ću Barićeve pogreške, ne pada nam napamet da se branimo

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar ne krije zadovoljstvo svojom momčadi, čije pripreme za subotnju utakmicu u Sofiji teku odlično.

Reprezentacija se za derbi susret 8. skupine kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj priprema u slovenskim Termama Čatež.

Izbornik najavljuje vrhunsku formu svojih pulena: “Nemamo problema s ozljedama, kod igrača sam vidio golem motiv, a ja ću ih osvježiti da u subotu u Sofiji budu u maksimalnoj formi. Sve me to veseli i nadam se pobjedi, a i bod će nam biti prihvatljiv.”

O imperativu momčadi Hriste Stoičkova, kojoj će, ako u ovoj utakmici ne pobijede, šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo biti ravne nuli, Cico kaže: “Njih će to sigurno gušiti, ovo im je posljednja prilika da ostanu u kvalifikacijama. Njima do kraja treba pet pobjeda, a to će teško ostvariti jer igraju sa Švedskom u gostima.”

“Božinov, Berbatov, te Stilian i Martin Petrov su njihova udarna snaga, no znamo kako ih treba zaustaviti.” - rekao je Kranjčar odgovarajući na pitanje čega se najviše moramo čuvati u Sofiji.

Naši nogometaši za Sofiju polijeću u četvrtak, a o prošloj utakmici sa Bugarima, koju je vodio Otto Barić, njegov nasljednik je rekao: “Gledao sam snimku te utakmice, jednostavno, bio je to izrazito loš dan. Ključ neuspjeha bilo je to što je Tomas jurio po cijelom terenu za Balakovim, što je otvorilo mnogo prostora bugarskim nogometašima. Tu je Otto Barić napravio golemu, nepopravljivu pogrešku. To je, nažalost, bilo presudno.”

Otto Barić je nedavno pohvalio igre Nike Kranjčara, na što je tata Kranjčar uzvratio: “Zahvaljujem Ottu Bariću, no to sam mu ja preporučio prije Eura u Portugalu. No, dobro je, nikad nije kasno registrirati.”

Kako doznaje Večernji list, Cicina taktika biti će napadačka: “Ne pada mi na pamet da se branim, maknut ću zadnju liniju na 35-40 metara od vrata, neću dopustiti Bugarima da igraju, a mi ćemo točnim pasom i polukontrom i kontrom tražiti put do uspjeha. Bugarima je napad najjače oružje, dok je naš najbolji dio momčadi obrana.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara