Cico: Kakva obrana, samo ofenziva!

DAN PRIJE odlaska hrvatske reprezentacije na Island, izbornik Zlatko Kranjčar je na press konferenciji najavio ofenzivnu igru svojih igrača i povratak kući s osvojenim maksimalnim brojem bodova.

"Robert Kovač je jučer ranije napustio trening zbog istegnuća tetive, no straha nema jer on neće biti upitan za nastup protiv Islanđana." - započeo je izbornik Kranjčar i dodao: "Zadovoljan sam treninzima na kojima pripremamo igru koju želimo prezentirati na Islandu."

Izbornik hrvatske reprezentacije je rekao kako još uvijek nije definitivno odlučio koja će jedanaestorica istrčati, a odluka će pričekati kraj večerašnjeg treninga.

"Svakako se ovdje neće raditi o samo jedanestorici igrača, jer pred nama su dvije utakmice, i sigurno će biti potrebno više igrača, što zbog eventualnih ozljeda, odnosno kartona." - kazao je izbornik.

"Svi igrači su kandidati za prvu momčad. Kako igra bude tekla uz prvih jedanest odlučit ću se za još tri igrača, koji će biti alternativni da budu na dispoziciji za dobar rezultat." - podijelio je Cico s novinarima svoje planove.

"Nije bitno hoćemo li utakmicu riješiti u prvih petnaest minuta ili u zadnjih deset, već je bitno da se koncentriramo i ostvarimo povoljan rezultat, čemu se ja nadam i očekujem to od mojih igrača."

Na pitanje novinara znaju li kakva će vremenska prognoza biti, Cico je kroz smijeh odgovorio da bi mu najviše odgovarala temperatura od 10-15 stupnjeva, uz izuzetak kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijek utakmice nametat će promjene u momčadi. Igru mogu usmjeriti još ofenzivnije, ali smatram da je naša momčad već i ovako napadački postavljena. Formacije 4-3-1-2, odnosno 4-3-3, dovoljno su ofenzivne." - rekao je Cico o tome kakvu je taktiku pripremio, ali i izričito najavio da ne razmišlja o obrani.

"Obrana ne dolazi u obzir, jer momčad koja se na gostujućem terenu brani dopušta protivniku da dominira i eventualno zaprijeti i iznenadi protivnika." - dodao je Kranjčar.

O zamjenama je šef struke hrvatske nogometne reprezentacije kratko dodao: "U zadnjih petnaestak minuta orijentirat ćemo igru samo ofenzivnije, što bi značilo da bi ušao igrač koji je striktno orijentiran prema naprijed."

Unatoč favoriziranju naše momčadi od strane medija, ali i nogometnih stručnjaka, Cico je na stalnom oprezu.

"Odluka će ipak pasti u Zagrebu kad nam u goste dođe Švedska. Oni će sasvim sigurno uzeti maksimalan broj bodova." - siguran je Cico.

Reprezentacija će u srijedu odraditi još jedan trening, te će se u četvrtak uputiti prema Hrvatskoj od kuda će odletjeti put Islanda.

D.R., S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara